27 de gener
77 aniversari de la fi del setge de Leningrad
En memòria de la gesta heroica del poble rus
27 de gener
77 aniversari de la fi del setge de Leningrad
En memòria de la gesta heroica del poble rus
El 27 de gener és una data especial per als habitants de Sant Petersburg. Tal dia com aquest en 1944 es va acabar el setge de la ciutat que va durar 872 dies. Des de llavors, la capital del nord de Rússia ha canviat de nom, però el record dels terribles esdeveniments d'aquesta època roman inalterat.

Durant gairebé 900 dies i nits la ciutat de Leningrad va lluitar i va resistir al setge sota els bombardejos del seu enemic. Segons les paraules dels historiadors, al voltant d'un milió i mig de persones van morir durant aquell temps, tot i que encara ningú disposa de les xifres exactes. La gesta heroica dels defensors de la ciutat al costat del riu Nevá es va convertir en un exemple de resistència per als que van continuar lluitant contra el feixisme a la Segona Guerra Mundial.

En memòria de la gesta heroica dels habitants de Leningrad, la Casa de Rússia de Barcelona presenta l'exposició multimèdia «L’Hermitage. El patrimoni salvat».  L'exposició comptarà amb més de 100 fotografies, dibuixos i aquarel·les, únics pel seu valor i expressivitat artístiques, que actualment pertanyen als arxius de l'Hermitage i molts dels quals van ser encàrrecs de l'Estat durant la guerra.

L'ús de tècniques de vídeo mapping, efectes visuals i acústics permet a l'espectador submergir completament en l'atmosfera de l'Hermitage i de Leningrad dels anys de la guerra.

L’exposició «L’Hermitage. El patrimoni salvat» és un intent d’aproximar-se a aquell terrible període de la història russa a través del prisma d’una gesta quotidiana però heroica, realitzada en nom de l’art pel personal del principal museu del país i el segon museu d’art més gran del món: l’Hermitage.

L'exposició estarà oberta fins al 28 de febrer.

Horari:‍ de dilluns a divendres de 16.00 a 20.00

Horaris:
Telèfon:
DONACIÓ
Newsletter
Si vols estar al cas de les pròximes exposicions, novetats i demés continguts de la Casa de Rússia, escriu el teu correu electrònic en el següent formulari.
INFORMACION BASICA DE PROTECCION DE DATOS: En cumplimiento del deber de informar a los interesados de las circunstancias y condiciones del tratamiento de sus datos y de los derechos que le asisten, ponemos a su disposición la siguiente información.

RESPONSABLE DE TRATAMIENTO: Fundación Casa De Rusia En Barcelona

FINALIDAD DEL TRATAMIENTO DE SUS DATOS: Informarle de los productos y/o servicios de Fundación Casa De Rusia En Barcelona.

CONSERVACIÓN DE LOS DATOS: Los datos se conservan el tiempo estrictamente necesario para la relación y lo que le es exigible legalmente, siendo destruidos posteriormente mediante los procesos seguros de la organización.

LEGITIMACION PARA EL TRATAMIENTO: Consentimiento explícito al aceptar las condiciones de uso del formulario de alta en nuestra newsletter.

DESTINATARIOS DE SUS DATOS PERSONALES: No se prevén cesiones de datos salvo en aquellos casos en que exista una obligación legal. No hay previsión de transferencias de datos internacionales.

SUS DERECHOS: Puede revocar el consentimiento y ejercer sus Derechos a acceder, rectificar, oponerse, limitar, portar y suprimir los datos, escribiendo a Fundación Casa De Rusia En Barcelona, en C/Josep Anselm Clave Nº31, 08002 Barcelona (Barcelona) además de acudir a la autoridad de control competente (AEPD).
Ocultar
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.