Casa de Rússia
Història del Palau
Des de 1774 fins a l’actualitat
Casa de Rússia
Història del Palau
Des de 1774 fins a l’actualitat
La Casa de Rússia a Barcelona es troba al palau del Marquès d’Alfarràs, al centre històric de Barcelona, a prop del Passeig Marítim i de la principal arteria turística de la ciutat: les Rambles. Construït l’any 1714, l’edifici el va dissenyar un famós arquitecte italià Domenico Bagutti, també conegut pel seu projecte del Laberint d’Horta, el parc històric més antic de la ciutat.

A l’inici, l’entrada principal al palau estava al Carrer Nou de Sant Francesc. Després que el 1850 fos fundada la Plaça del Duc de Medinaceli, es va construir una nova façana amb sortida al carrer de Josep Anselm Clavé. La façana era feta amb pedra de Montjuïc a l’estil neoàrab.
Vista del carrer Clavé, 1917
Inicialment el palau tenia un edifici central de tres pisos i un pavelló lateral d’un pis, al voltant dels quals hi havia un jardí magnífic. Lamentablement, durant la Guerra Civil (1936-1939) el palau va ser destruït gairebé per complet durant els bombardeigs. Les majestuoses sales decorades a l'estil imperial es van perdre, això com també va quedar destruït el jardí ducal.

Gràcies a la intervenció de l’arquitecte urbà Adolf Florenza i Ferrer, es va poder preservar la façana principal i el tram què el sostenia, i ambdós van acabar formant part de l’edifici nou construït als anys 40 del segle XX.

L’any 1986, el palau, que en aquell moment pertanyia a l’Ajuntament de Barcelona, es va reconstruir per a allotjar la seu del Defensor del Poble de Catalunya. Durant la reconstrucció va ser conservada la façana, que va acabar sent declarada monument històric. Fins l’any 2008, el palau del marquès d’Alfarràs havia sigut la seu del Defensor del Poble.

Avui en dia, el palau consta d’un edifici còmode i espaiós de sis pisos, té un pati interior i una esplèndida terrassa panoràmica, i ocupa 1100 km2.
Horaris:
De dm a dv: 10-14, 16-20
Telèfon:
+34 691 15 39 83
DONACIÓ
Newsletter
Si vols estar al cas de les pròximes exposicions, novetats i demés continguts de la Casa de Rússia, escriu el teu correu electrònic en el següent formulari.
INFORMACION BASICA DE PROTECCION DE DATOS: En cumplimiento del deber de informar a los interesados de las circunstancias y condiciones del tratamiento de sus datos y de los derechos que le asisten, ponemos a su disposición la siguiente información.

RESPONSABLE DE TRATAMIENTO: Fundación Casa De Rusia En Barcelona

FINALIDAD DEL TRATAMIENTO DE SUS DATOS: Informarle de los productos y/o servicios de Fundación Casa De Rusia En Barcelona.

CONSERVACIÓN DE LOS DATOS: Los datos se conservan el tiempo estrictamente necesario para la relación y lo que le es exigible legalmente, siendo destruidos posteriormente mediante los procesos seguros de la organización.

LEGITIMACION PARA EL TRATAMIENTO: Consentimiento explícito al aceptar las condiciones de uso del formulario de alta en nuestra newsletter.

DESTINATARIOS DE SUS DATOS PERSONALES: No se prevén cesiones de datos salvo en aquellos casos en que exista una obligación legal. No hay previsión de transferencias de datos internacionales.

SUS DERECHOS: Puede revocar el consentimiento y ejercer sus Derechos a acceder, rectificar, oponerse, limitar, portar y suprimir los datos, escribiendo a Fundación Casa De Rusia En Barcelona, en C/Josep Anselm Clave Nº31, 08002 Barcelona (Barcelona) además de acudir a la autoridad de control competente (AEPD).
Ocultar
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.