2021
Bicentenari del naixement de Fiódor Dostoievski
Any Dostoievski a Espanya
2021
Bicentenari del naixement de Fiódor Dostoievski
Any Dostoievski a Espanya
L'11 de novembre de 2021 es celebrarà el 200 aniversari del naixement de l'escriptor, pensador, filòsof i publicista rus Fiódor Dostoievski, un dels escriptors russos més famosos que va influir en tota la literatura mundial. Les obres de Dostoievski han estat traduïdes a 170 idiomes i en tot moment han estat un poderós estímul no només per al discurs filosòfic, la investigació científica i les representacions teatrals i cinematogràfiques; sinó també per a l'estudi de la llengua russa per part d'estrangers.

Barcelona es suma a la celebració del bicentenari del clàssic de la literatura russa. Les institucions acadèmiques i culturals de la ciutat s'uneixen per oferir-vos tot un seguit d'esdeveniments culturals i educatius. El programa està dissenyat per a aproximar-se tant a un públic especialitzat com general.

La Fundació Casa de Rússia a Barcelona, el Seminari d'Estudis Eslaus de la UPF, la Secció d'Estudis Eslaus de la UB i la revista Estudis Dostoievski han preparat per a vosaltres conferències úniques, trobades, cicles de cinema dedicats a l'estudi de l'obra de Dostoievski, així com presentacions de noves traduccions de les obres del gran escriptor. Col·laboren també en la iniciativa el CCCB, la Filmoteca de Catalunya i la Llibreria Central, a més de diverses institucions russes.

Comitè organitzador de l'Any Dostoievski: Miquel Cabal Guarro (UB), Tamara Djermanović (UPF), Jordi Morillas (Estudis Dostoievski) i Anna Silyunas (Casa de Rússia a Barcelona).

Les activitats dedicades al bicentenari de l'escriptor es duran a terme d'octubre a novembre de 2021. Estigueu atents!

Organitzadors:

Amb la col·laboració de:

DONACIÓ