agost 2020
Bon estiu!
L'equip de la Casa de Rússia us compte el que hem fet aquest any
agost 2020
Bon estiu!
L'equip de la Casa de Rússia us compte el que hem fet aquest any
Estimats amics!

S'acaba una altra temporada a la Fundació Casa de Rússia a Barcelona. Ha sigut difícil per a tots, però, tanmateix, ha estat plena d'esdeveniments brillants i interessants. Vam començar "l’any acadèmic" amb unes conferències a càrrec de la Tatiana Txernígovskaia, una investigadora destacada en el camp de la neurociència, la psicolingüística i la teoria de la ment. A més, us hem presentat l'exposició ruso-espanyola Perspectives. On el cos es troba amb la ment, i hem acollit al Festival Internacional de Videoart – LOOP. Hem dut al públic català i espanyol el projecte dels talentosos estudiants del GITIS (l’Institut Estatal d'Art teatral), on molts de vosaltres heu deixat la vostra "empremta" creativa a casa nostra, tot inventant el vostre propi pal teatral, amb el qual, com ressalta el nom de l'exposició El teatre comença amb un pal, comença La seva majestat el teatre.

Per boca de la crítica d'art Elena Grabar, us hem parlat sobre l'art rus de finals del segle XIX i principis del XX: el període que va tenir un gran impacte en el desenvolupament de l'art de la centúria passada i va fer que el món descobrís a artistes com Korovin, Serov, levitan, Lentúlov, Grabar, Vrúbel, Kandinsky, Lariónov, Gontxarova i molts, molts d’altres.

Les conferències gastronòmiques, a càrrec de Svetlana Kesoian, ens han regalat el servei festiu i exquisit de la taula de Nadal i un viatge romàntic a través de la història de la cerimònia del té rus, amb les seves pròpies tradicions i secrets. Hem compartit uns deliciosos esmorzars detox a Leonard i converses íntimes al voltant d'una taula elegant i plena de plats deliciosos. Quelcom que tots necessitem tant!

Els programes de concerts de la nostra Fundació, organitzats en col·laboració amb el Conservatori de Liceu, ens han regalat moltes experiències musicals inoblidables.

Durant el període de quarantena, tan difícil per a tots, no només no hem interromput la feina, sinó que hem augmentat la quantitat d'esdeveniments, i ha sigut tot un plaer veure-us a través de la pantalla, escoltar les vostres veus i saber que esteu bé. Això ens ha donat força i energia per seguir treballant i elaborar nous projectes interessants.

La vida online ens ha inspirat també per a llançar la Ràdio de la Casa de Rússia amb l’Anna Silyunas. Entre els convidats a aquestes transmissions setmanals en viu hi hem escoltat escriptors i cosmonautes, veterans de la Gran Guerra Pàtria i científics, artistes, metges, periodistes i editors. En altres paraules, personalitats destacades de Rússia, Catalunya i Espanya.

En un moment així, quan viatjar s'ha convertit en una "fruita prohibida", us hem ofert una espècie de "màquina del temps": les conferències sobre la història i l'arquitectura de Moscou amb la nostra gestora dels esdeveniments culturals María García. Al seu costat, hem passejat pels llocs més emblemàtics de la capital de les cúpules daurades i hem descobert els seus secrets, desconeguts fins i tot pels moscovites.

Amb el motiu del 75 aniversari del Dia de la Victòria del poble soviètic contra els invasors nazis, hem començat a preparar un projecte nou que podreu veure a l'octubre: l'exposició L’Hermitage. El patrimoni salvat. Aquesta exposició multimèdia, fruit de la feina conjunta de la Fundació Casa de Rússia a Barcelona, ​​la Universitat Estatal de Sant Petersburg (SPbSU) i el Museu de l’Hermitage —principal museu de Rússia i la segona col·lecció d'art més important del món—, explicarà la seva història en l'època del setge a la ciutat de Sant Petersburg. A més, vinculats a aquest aniversari, hem transmès en viu entrevistes amb veterans de la Gran Guerra Pàtria, hem projectat una documental sobre la salvació de la col·lecció del Hermitage, i hem participat, juntament amb la Universitat Estatal de Sant Petersburg i amb el Club de conferències de l'Associació d'Exalumnes de la Universitat, en una conversa online sobre les formes contemporànies de preservar la memòria de la guerra i del setge.

 

La vida online ens ha fet sortir dels murs de la Casa de Rússia i ens ha permès convidar diferents experts i científics de renom mundial que han compartit els seus coneixements sobre les figures literàries com Anna Akhmàtova i Vladímir Nabókov, Federico García Lorca i Aleksandr Solzhenitsyn, Ivan Bunin i Aleksandr Kuprín, Vassili Grossman i Mikhaïl Zóixenko, William Shakespeare i Miguel de Cervantes...

El Cineclub de la Casa de Rússia i les conferències llegides per l'experta en cinema Elvira Araslànova han format part imprescindible del nostre programa.

Karina Txmyreva, directora del Centre de la Llengua Russa de la Casa de Rússia, no ha deixat ni un sol dia d'impartir classes, i els seus estudiants han pogut completar amb èxit l'any acadèmic. A finals de juny, en col·laboració amb personal de la Universitat Estatal de Sant Petersburg, a la Casa de Rússia s'ha realitzat l'examen oficial d'idioma rus TRKI. Al juliol, els cursos intensius de rus han reunit un grup de catalans enamorats de Rússia, els quals, ens agradaria pensar, han fet bona amistat entre ells i amb la nostra Casa.

Gràcies a la María García i a la nostra traductora i redactora Marina Kétlerova, el Habla club de la Casa de Rússia s'ha convertit en una gran família internacional, i som feliços d'haver pogut ser per a tots vosaltres "el lloc de trobada que no es pot canviar".

D'altra banda, agraïm de tot cor a tots aquells que heu participat en la nostra recollida d'aliments i articles necessaris per a la gent necessitada i sense llar que hem donat a l'organització benèfica voluntària Comunitat de Sant 'Egidi.

Heu pogut estar al corrent de tots els esdeveniments gràcies a la feina dels nostres meravellosos dissenyadors, l’Alexandra Petrova i el Luis Villavicencio, així com a l'especialista en IT i màrqueting Igor Maksimov, que ha vigilat que totes les reunions online es duguessin a terme a l'hora exacta i sense problemes tècnics. Yuri Nesterenko s'ha encarregat, amb amor i atenció, del nostre Instagram, i Serguei Safrònov ha preparat la programació educativa per a la propera temporada.

 

L'escriptor francès André Maurois deia que "l'art és un intent de crear un altre món més humà a la banda del món real". En aquests temps estranys, intentem crear aquest "món més humà". Crear-lo amb vosaltres.

Creixem, progressem, aprenem i avancem, malgrat les quarantenes i pandèmies. Gràcies per haver estat amb nosaltres, gràcies per la vostra confiança. A Rússia, acostumem a dir: "la meva casa és casa teva". Si us plau, no ho oblideu!

Us desitgem un estiu meravellós, salut, harmonia i pau interior, i us esperem al setembre!

Amb amor i respecte,

Directora general de la Fundació Casa de Rússia a Barcelona

Anna Silyunas

Horaris:
Telèfon:
DONACIÓ
Newsletter
Si vols estar al cas de les pròximes exposicions, novetats i demés continguts de la Casa de Rússia, escriu el teu correu electrònic en el següent formulari.
INFORMACION BASICA DE PROTECCION DE DATOS: En cumplimiento del deber de informar a los interesados de las circunstancias y condiciones del tratamiento de sus datos y de los derechos que le asisten, ponemos a su disposición la siguiente información.

RESPONSABLE DE TRATAMIENTO: Fundación Casa De Rusia En Barcelona

FINALIDAD DEL TRATAMIENTO DE SUS DATOS: Informarle de los productos y/o servicios de Fundación Casa De Rusia En Barcelona.

CONSERVACIÓN DE LOS DATOS: Los datos se conservan el tiempo estrictamente necesario para la relación y lo que le es exigible legalmente, siendo destruidos posteriormente mediante los procesos seguros de la organización.

LEGITIMACION PARA EL TRATAMIENTO: Consentimiento explícito al aceptar las condiciones de uso del formulario de alta en nuestra newsletter.

DESTINATARIOS DE SUS DATOS PERSONALES: No se prevén cesiones de datos salvo en aquellos casos en que exista una obligación legal. No hay previsión de transferencias de datos internacionales.

SUS DERECHOS: Puede revocar el consentimiento y ejercer sus Derechos a acceder, rectificar, oponerse, limitar, portar y suprimir los datos, escribiendo a Fundación Casa De Rusia En Barcelona, en C/Josep Anselm Clave Nº31, 08002 Barcelona (Barcelona) además de acudir a la autoridad de control competente (AEPD).
Ocultar
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.