9 de novembre al 28 de gener de 2022
“Dostoievski: contemporani i profeta”
9 de novembre al 28 de gener de 2022
“Dostoievski: contemporani i profeta”
9 de novembre al 28 de gener de 2022
– Tots els esdeveniments– Totes les notícies
El 9 de novembre la Fundació cultural “Casa de Rússia a Barcelona” inaugura l'exposició immersiva “Dostoievski: contemporani i profeta”.

L'exposició "Dostoievski: contemporani i profeta" és un intent únic d'apropar l'espectador contemporani la vida, l'obra i les idees filosòfiques del gran escriptor rus a través del prisma de l'experiència immersiva.

En honor al 200 aniversari del naixement de Fiodor Dostoievski, la fundació ens mostra la relació entre la vida i l'obra de l'escriptor, i ens proposa reflexionar sobre les seves idees filosòfiques en el context de la modernitat.

La nova exposició utilitza tecnologies museístiques que combinen orgànicament l'estilística de l'era de Dostoievski i les oportunitats de disseny i informàtica de l'època actual.

L'exposició consta de tres parts:

  • La secció artística compta amb les il·lustracions exclusives de l'artista italiana Valeria Brancaforte. Inspirades en la famosa novel·la “Crim i càstig”, les il·lustracions van ser creades especialment per a l'exposició.
  • La secció documental descriu cronològicament les principals etapes de la vida i obra de Dostoievski.
  • La secció immersiva ofereix a l'espectador una oportunitat única d'interactuar amb la imatge del gran escriptor, el temps i els herois de les seves obres.

L'exposició ens brindarà l'oportunitat d'apropar-nos a les etapes més importants de la vida i l'obra del geni de la literatura mundial. Ens traslladarem a la ciutat de Moscou de principis del segle XIX, on va néixer el futur autor de "Crim i càstig"; viurem al costat de Dostoievski la mort de la seva mare a qui ell adorava; tremolarem a l'espera de l'execució de la seva sentència de mort a Semenovskiy Platz de Petersburg; dit d'una altra manera, ens submergirem per complet al món de Dostoievski. L'herència literària i filosòfica d'aquest gran escriptor es desvetllarà d'una manera mai vista fins ara.

La famosa “Petersburgo de Dostoievski” també estarà molt present en la nostra exposició. Dostoievski va escriure més de 30 obres, i la ciutat de Petersburgo apareix en 20 d'elles: a vegades com un personatge secundari, però, gairebé sempre, com protagonista. Amb l'ajuda dels efectes sonors es recrearà l'atmosfera de la ciutat que té un paper tan important en la vida dels herois de les obres de l'escriptor.

L'exposició “Dostoievski: contemporani i profeta” està organitzada per la Fundació “Casa de Rússia a Barcelona” amb el suport de la Universitat Pompeu Fabra, el Museu-memorial literari Dostoievski de Sant Petersburg i la Universitat de Granada. La part expositiva es complementarà amb excursions, conferències, xerrades, taules rodones i projeccions de cinema.

L'exposició es podrà veure a la Fundació “Casa de Rússia a Barcelona” del 9 de novembre al 28 de gener de 2022.

Entrada: 5 euro

Comprar entrada i tramitar inscripció

A partir del proper 10 de novembre, tots els dimecres, de 17 a 18 hores, Casa de Rússia farà visites guiades a l'exposició. Entrada: 7 €. Inscrivint-vos aquí!

També podeu programar una visita guiada individual o grupal escrivint-nos al mail@casaderusia.es o trucant al (+34) 691 15 39 83.

Direcció: carrer de Josep Anselm Clavé, 31, 08002 Barcelona

Horari

Dimarts-divendres: 10.00–14.00, 16.00–20.00

Els dissabtes: 10.00–14.00, 15.00–18.00

Us hi esperem!

9 de novembre al 28 de gener de 2022
– Tots els esdeveniments– Totes les notícies
Horaris:
Telèfon:
DONACIÓ
Newsletter
Si vols estar al cas de les pròximes exposicions, novetats i demés continguts de la Casa de Rússia, escriu el teu correu electrònic en el següent formulari.
INFORMACION BASICA DE PROTECCION DE DATOS: En cumplimiento del deber de informar a los interesados de las circunstancias y condiciones del tratamiento de sus datos y de los derechos que le asisten, ponemos a su disposición la siguiente información.

RESPONSABLE DE TRATAMIENTO: Fundación Casa De Rusia En Barcelona

FINALIDAD DEL TRATAMIENTO DE SUS DATOS: Informarle de los productos y/o servicios de Fundación Casa De Rusia En Barcelona.

CONSERVACIÓN DE LOS DATOS: Los datos se conservan el tiempo estrictamente necesario para la relación y lo que le es exigible legalmente, siendo destruidos posteriormente mediante los procesos seguros de la organización.

LEGITIMACION PARA EL TRATAMIENTO: Consentimiento explícito al aceptar las condiciones de uso del formulario de alta en nuestra newsletter.

DESTINATARIOS DE SUS DATOS PERSONALES: No se prevén cesiones de datos salvo en aquellos casos en que exista una obligación legal. No hay previsión de transferencias de datos internacionales.

SUS DERECHOS: Puede revocar el consentimiento y ejercer sus Derechos a acceder, rectificar, oponerse, limitar, portar y suprimir los datos, escribiendo a Fundación Casa De Rusia En Barcelona, en C/Josep Anselm Clave Nº31, 08002 Barcelona (Barcelona) además de acudir a la autoridad de control competente (AEPD).
Ocultar
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.