9 de novembre al 26 de febrer de 2022
“Dostoievski: contemporani i profeta”
9 de novembre al 26 de febrer de 2022
“Dostoievski: contemporani i profeta”
9 de novembre al 26 de febrer de 2022
– Tots els esdeveniments– Totes les notícies
El 9 de novembre la Fundació cultural “Casa de Rússia a Barcelona” inaugura l'exposició immersiva “Dostoievski: contemporani i profeta”.

L'exposició "Dostoievski: contemporani i profeta" és un intent únic d'apropar l'espectador contemporani la vida, l'obra i les idees filosòfiques del gran escriptor rus a través del prisma de l'experiència immersiva.

En honor al 200 aniversari del naixement de Fiodor Dostoievski, la fundació ens mostra la relació entre la vida i l'obra de l'escriptor, i ens proposa reflexionar sobre les seves idees filosòfiques en el context de la modernitat.

La nova exposició utilitza tecnologies museístiques que combinen orgànicament l'estilística de l'era de Dostoievski i les oportunitats de disseny i informàtica de l'època actual.

L'exposició consta de tres parts:

  • La secció artística compta amb les il·lustracions exclusives de l'artista italiana Valeria Brancaforte. Inspirades en la famosa novel·la “Crim i càstig”, les il·lustracions van ser creades especialment per a l'exposició.
  • La secció documental descriu cronològicament les principals etapes de la vida i obra de Dostoievski.
  • La secció immersiva ofereix a l'espectador una oportunitat única d'interactuar amb la imatge del gran escriptor, el temps i els herois de les seves obres.

L'exposició ens brindarà l'oportunitat d'apropar-nos a les etapes més importants de la vida i l'obra del geni de la literatura mundial. Ens traslladarem a la ciutat de Moscou de principis del segle XIX, on va néixer el futur autor de "Crim i càstig"; viurem al costat de Dostoievski la mort de la seva mare a qui ell adorava; tremolarem a l'espera de l'execució de la seva sentència de mort a Semenovskiy Platz de Petersburg; dit d'una altra manera, ens submergirem per complet al món de Dostoievski. L'herència literària i filosòfica d'aquest gran escriptor es desvetllarà d'una manera mai vista fins ara.

La famosa “Petersburgo de Dostoievski” també estarà molt present en la nostra exposició. Dostoievski va escriure més de 30 obres, i la ciutat de Petersburgo apareix en 20 d'elles: a vegades com un personatge secundari, però, gairebé sempre, com protagonista. Amb l'ajuda dels efectes sonors es recrearà l'atmosfera de la ciutat que té un paper tan important en la vida dels herois de les obres de l'escriptor.

L'exposició “Dostoievski: contemporani i profeta” està organitzada per la Fundació “Casa de Rússia a Barcelona” amb el suport de la Universitat Pompeu Fabra, el Museu-memorial literari Dostoievski de Sant Petersburg i la Universitat de Granada. La part expositiva es complementarà amb excursions, conferències, xerrades, taules rodones i projeccions de cinema.

L'exposició es podrà veure a la Fundació “Casa de Rússia a Barcelona” del 9 de novembre al 26 de febrer de 2022.

Entrada: 5 euro

Comprar entrada i tramitar inscripció

A partir del proper 10 de novembre, tots els dimecres, de 17:00 a 18:00 hores, Casa de Rússia farà visites guiades a l'exposició. Entrada: 7 €. Inscrivint-vos aquí!

També podeu programar una visita guiada individual o grupal escrivint-nos al mail@casaderusia.es o trucant al (+34) 691 15 39 83.

Direcció: carrer de Josep Anselm Clavé, 31, 08002 Barcelona

Horari

Dimarts-divendres: 10.00–14.00, 16.00–20.00

Els dissabtes: 10.00–14.00, 15.00–18.00

Us hi esperem!

9 de novembre al 26 de febrer de 2022
– Tots els esdeveniments– Totes les notícies
DONACIÓ