23 – 26 de setembre
Les festes de La Mercè 2022
23 – 26 de setembre
Les festes de La Mercè 2022
Del 23 al 26 de setembre Barcelona celebrarà La Mercè, la festa major que marca el final de l'estiu. El programa inclou una processó de gegants, la construcció de famoses torres humanes – castellers –, balls tradicionals a les principals places de la ciutat, focs artificials, concerts i un festival d'art de carrer modern.

Les festes de la Mercè estan dedicades a la Mare de Déu de la Mercè, la patrona de Barcelona. Segons la llegenda, una nit d'estiu de 1218, la Verge se li va aparèixer alhora, en un somni revelador, al rei Jaume I, a Sant Pere Nolasc i a Sant Ramon Peñafort, demanant-los que fundessin una ordre religiosa destinada a alliberar els presoners cristians esclavitzats per sarraïns. Segles més tard, la nostra Senyora de les Mercedes va salvar la collita del 1687 d'una plaga de llagostes, per la qual cosa els habitants de la ciutat la van nomenar patrona de Barcelona.

Les primeres festes dedicades a la Verge es van celebrar al setembre de 1902. Malgrat el seu origen eclesiàstic, amb el temps la celebració ha esdevingut una de les principals festes de la cultura catalana, destacant de la millor manera possible la seva riquesa i singularitat.

Roma, el cor d’Itàlia, serà la ciutat convidada de la festa major de Barcelona d’aquest any. Mostres de la cultura i del talent romà impregnaran la festa com fan cada any, des del 2007,  els i les artistes de la ciutat convidada. És una de les maneres que té Barcelona d’estrènyer els llaços i compartir projectes amb grans urbs de tot el món. L'encarregada d'inaugurar la celebració tan esperada serà la cineasta Carla Simon, les pel·lícules de la qual han representat Espanya als festivals i esdeveniments cinematogràfics més destacats del món.

David de las Heras, autor del cartell de la Mercè d'aquest any, uneix tres generacions de barcelonines en el context dels elements principals de la propera festa.

Tots els esdeveniments de La Mercè són gratuïts. A més, del 23 al 26 de setembre molts museus de Barcelona obriran les portes, oferint entrades lliures. El programa amb una descripció detallada dels concerts i espectacles, amb tota la informació sobre el lloc de celebració, es pot consultar a la següent pàgina web: https://www.barcelona.cat/lamerce/es

DONACIÓ