24 de març – 17 de maig de 2018
Aristòcrates dels mars
Exposició de les obres de l'Assemblea Fotogràfica Marina
24 de març – 17 de maig de 2018
Aristòcrates dels mars
Exposició de les obres de l'Assemblea Fotogràfica Marina

Data:
24 de març  – 17 de maig de 2018

Dies de visita:
De dimarts a dissabte

Horari:
de 10 h a 14 h
de 16 h a 19 h

Dies de visita:
Visites individuals

Col·laboradors:
– Assemblea Fotogràfica Marina

Entrada gratuïta

Domar el vent, fer-lo treballar per al bé de l'home: aquest atrevit somni ha entusiasmat a les millors ments des de la més remota antiguitat.

No sabem amb certesa qui i quan per primera vegada va decidir posar una espelma sobre un bot, però el que sabem amb seguretat és que en el nostre segle, purament tecnològic, els velers segueixen conservant l'esperit del desconegut, d'aventura i coratge. Aquesta recerca i aquesta passió van inspirar als creadors de la impressionant exposició Aristòcrates dels mars, que va tenir lloc a la Casa de Rússia des del 24 de març al 17 de maig al 2018.

L'exposició Aristòcrates dels mars ens obre el món de la immensitat insubmisa, de valentia i bellesa. Més de 30 fotografies úniques comparteixen amb nosaltres la grandesa dels espais marítims i la gràcia dels velers. Els autors Yuri Maslyaev, Alexander Alyakrinskiy i Alexander Kilmet van presentar a la Casa de Rússia a Barcelona les seves fotografies dels vaixells de vela més famosos del món, incloent-hi joies de la marina russa com Kruzenshtern, Khersones i Pallada.

El 23 de març, per donar suport a l'exhibició Aristòcrates dels mars, al port de Barcelona va entrar el llegendari veler Kruzenshtern. Aquesta llegendària barca, que fa poc va celebrar el seu 90è aniversari, es va quedar a Barcelona fins al dia 25 i va estar oberta per a visites de tots els enamorats de la mar.

No items found.

La barca de quatre pals Kruzenshtern està en el top 10 dels velers més grans del món i pertany a la categoria de windjammer (de l'anglès «to jam the wind»: rebregar el vent). Les ments més brillants de segle XIX van invertir totes les seves forces en la creació de les naus més veloces que poguessin utilitzar la força de vent al màxim. Els windjammer més famosos van ser els de la sèrie alemanya Flying-P-Liner, i Kruzenshtern és l'únic que segueix navegant. Yury Maslyaev, fotògraf marinista i fundador de l'Assemblea Fotogràfica Marina va presentar a la Casa de Rússia les seves impressions del viatge al voltant del món a bord d'aquest gegant de metall. Mirar el vaixell a través dels ulls de fotògrafs professionals i després comparar les seves impressions veient el veler "en persona", ancorat esperant el moment per salpar una altra vegada, és, sens dubte, una experiència singular.

No items found.

L'Assemblea Fotogràfica Marina (fotògrafs Aleksandr Alyakrinsky, Yury Maslyaev, Aleksandr Kilmet, dissenyadora Rosita Ruiz) és l'única associació creativa en el món que es dedica a l'art marí complint alhora amb tots els requisits de la fotografia clàssica.

El fundador de l'associació, Yuri Maslyaev, va donar diverses voltes al món a bord d'un veler, tres vegades a la famosa barca Kruzenshtern, va participar en els projectes del famós viatger rus Fedor Konyukhov i va passar gairebé una dècada treballant en alta mar.

«El propòsit d'aquesta exposició és regalar el somni del mar als que mai han estat en aigües distants, i tornar els records a aquells la vida dels quals estava íntimament lligada als vaixells i vaixells de vela», diu el fotògraf.

L'exposició Aristòcrates dels mars mostrar al públic una crònica real de les regates més importants, fruit d'un treball minuciós de 20 anys de Yuri Maslyaev, Alexander Alyakrinskiy i Alexander Kilmet. Aquests viatgers apassionats transmeten el seu amor pel mar i les veles a través de cadascuna de les 35 obres portades a Casa de Rússia.

Les obres dels membres de l'associació han estat exposades en diferents exhibicions. Els quadres fotogràfics dels autors es troben al Museu Militar Naval Central Pere el Gran (Sant Petersburg), la Corporació Unida de Construcció Naval, el Centre internacional per a nens Artek, l’EFEU Rosmorport, l'Acadèmia Estatal de la flota pesquera del Bàltic (Kaliningrad), la filial de l'Escola Naval Militar Najímov (Escola Presidencial de Cadets de Vladivostok), l'hostatgeria de Monestir Solovetsky a Moscou, en col·leccions privades de Rússia, França, Espanya, Alemanya, Japó, Estats Units.

No items found.

Premis:

01.11.2018 - Agraïment de l'Escola Naval Militar Najímov del Ministeri de Defensa de la Federació de Rússia.

03.01.2019 - Agraïment del Departament d'Urbanització de Moscou (Govern de Moscou).

23.09.2010 - Agraïment del Centre de Convencions i Exhibició Expoforum per participar en l'exposició NEVA 2019.

14.02.2020 - Agraïment del Comandant en Cap de l'Armada de Rússia, Almirall Nikolai Evmenov.

26.02.2020 - Agraïment del Ministeri d'Afers Exteriors de la Federació de Rússia (Rossotrudnichestvo).

No items found.
Fotogaleria
No items found.
Publicacions en premsa
Material extra
Exposiciò