Del 13 de setembre al 20 de desembre
Ciutat + teatre = arquitectura!
Nou programa de Casa d'Art
Per a nens i joves d'entre 8 i 17 anys
Del 13 de setembre al 20 de desembre
Ciutat + teatre = arquitectura!
Nou programa de Casa d'Art
Per a nens i joves d'entre 8 i 17 anys.
L'arquitecte només crea un escenari dissenyat per a la presentació d’alguns guions.
Aldo Rossi

Avui dia l'espai urbà es pot veure com un escenari teatral amb diferents escenografies i actors que interpreten diferents rols. Aleshores, si “el món sencer és un teatre”, per què no crear la nostra pròpia obra teatral?

La Casa d'Art de la Fundació Cultural “CdR a Barcelona” us convida a participar al nou programa “Ciutat + teatre = arquitectura!” dissenyat per a nens i joves de 8 a 17 anys. Les classes s'impartiran un cop per setmana, els dimarts, del 13 de setembre al 20 de desembre.

Programa del curs:

I curs

13 de setembre – 4 d'octubre (4 classes)

El protagonista

Al llarg del primer curs descobrirem qui es podria convertir en el personatge principal d'una obra de teatre, pel·lícula o animació, i crearem el nostre propi protagonista: una titella de paper maixé. Els estudiants treballaran amb diferents materials i coneixeran una varietat de tècniques que els serviran de molta utilitat.

Tècniques: gràfics, paper maixé

II curs

11 d'octubre – 8 de novembre (4 classes)

Animació

Durant el segon curs aprendrem a presentar esbossos de les nostres futures produccions i crear maquetes amb elements de l'escenografia en moviment. Els alumnes també dominaran la tècnica del stop-motion i gravaran el seu primer vídeo animat, en què se li donarà el paper principal al personatge creat al primer curs.

Tècniques: collage, maquetació, animació.

III curs

15 de novembre – 20 de desembre (5 classes)

Ciutat i teatre

El tercer bloc estarà dedicat a l'estudi de la ciutat des del punt de vista de la seva teatralitat, així com al disseny d'un espai multifuncional modern. L'objectiu principal d'aquest curs serà crear un disseny únic amb una arquitectura fantàstica, que permetrà als estudiants idear i donar vida a noves històries d'actualitat per als seus projectes.

Tècniques: disseny, croquis, maquetació

Els objectius del curs

Els joves creadors se submergiran al món del teatre, gràfica il·lustrativa i arquitectura. En oferir als nostres estudiants un espai i temes per a la creativitat, esperem que cadascun pugui expressar-se i revelar els seus talents.

L'objectiu principal de Casa de l'Art és el desenvolupament del pensament analític i conceptual als estudiants. Les classes les ajudaran a dominar la tècnica de l'esbós ràpid, el dibuix, el modelatge, la fotografia, l'enregistrament de vídeos, així com l'art d'escriure assaigs. Els participants del curs aprendran a fer presentacions creatives i defensar raonablement els seus projectes i idees.

Paral·lelament als exercicis pràctics, els estudiants oferiran un curs de conferències sobre la història de l'art, el disseny i l'arquitectura, per tal d'animar-los a estudiar la naturalesa de les formes, els colors i la composició.

El nostre professor Luisantonio Villavicencio, especialista en branding i identitat visual, és alumne del llegendari Vladislav Kirpichev, el fundador de l'escola-estudi experimental EDAS. Luisantonio es va graduar al Centre d'Art i Disseny Escola Massana de Barcelona. Actualment és director artístic de la nostra fundació que es dedica al desenvolupament de les tendències creatives i la creació de conceptes digitals.

Les classes a la Casa de l'Art s'impartiran en rus i en castellà. El número d'estudiants al curs està estrictament limitat.

Durada de cada classe: 2,5 hores (amb un descans).

Preu d'una classe: 25 € 

Preu del curs (del 13 de setembre al 20 de desembre, 13 classes): 300 €

Respondrem a totes les vostres preguntes sobre els estudis a la Casa de l'Art pel telèfon 640-094-527.

INSCRIPCIÓ