Del 1 de febrer al 21 de juny
Pintura + escultura = museu
Nou curs a Casa de l'Art de la “CdR a Barcelona”.
Per a nens i joves d'entre 8 i 17 anys
Del 13 de setembre al 20 de desembre
Ciutat + teatre = arquitectura!
Nou programa de Casa d'Art
Per a nens i joves d'entre 8 i 17 anys.
C ompte amb allò que no entens. Podria ser una obra d'art.

Parlen les parets al Museu del Prado.

Crec que hi ha una nova consciència aquest segle XXI, on el disseny és tan important per a la nostra forma de vida com ho és per als museus, sales de concerts i edificis civils.

Daniel Liveskind

Al museu d'art modern, tots tenen l'oportunitat de presentar la seva feina i idear un projecte expositiu únic, per això és necessari crear quelcom realment interessant que pugui sorprendre i fer pensar a tothom. El nou curs de la nostra Casa de l’Art tracta de la creació d'una col·lecció d'objectes d'art i del disseny de l'espai on s'exposaran.

La Casa de l'Art de la Fundació Cultural ‘CdR a Barcelona’ presenta un nou programa ‘Pintura + escultura = museu’, dissenyat per a nens i joves de 8 a 17 anys. Les classes s'impartiran un cop per setmana, els dimecres, del 1 de febrer al 21 de juny.

Programa del curs:

I curs

1 febrer – 8 març (6 classes) 

El quadre – la imatge

Durant el primer curs dominarem diferents tècniques de dibuix i intentarem trobar el nostre estil visual, i veurem documentals sobre destacats artistes i dissenyadors de diferents èpoques. El resultat d'aquest curs serà la creació d'una col·lecció de diverses pintures, realitzades en diferents tècniques, però connectades per un sol tema.

Tècniques: gràfica, pintura, naturemort.

II curs

15 març – 26 abril (7 classes)

L'escultura - les formes

Al llarg del segon curs estudiarem la història de la creació de noves formes escultòriques, coneixerem diferents materials i recorrerem a les obres més famoses d'escultors icònics a la història de l'art mundial. Inventarem i crearem la nostra pròpia escultura, que tindrà un tema comú amb les pintures realitzades a classes anteriors.

Tècniques: el modelatge, la creació de superfícies i esbossos.

III curs

3 maig – 21 juny (8 classes)

El museu - l'exposició

El tercer curs estarà dedicat a dissenyar un espai on exposar la col·lecció d'objectes d'art creats anteriorment pels nostres joves genis. Junts descobrirem la història de la fundació de museus d'art clàssic i espais d'art modern, i ens convertirem en comissaris de la nostra futura exposició.

Tècniques: disseny arquitectònic, interiorisme, maquetació.

Els objectius del curs

El programa del curs va ser creat per al domini gradual de diferents tècniques artístiques: de la creació de superfícies planes al volum, del dibuix al disseny. Els estudiants es submergiran en el món de la gràfica abstracta i il·lustrativa, els collages, el disseny i l'arquitectura. En brindar als nostres estudiants un espai i temes per a la creativitat, esperem que cadascú pugui expressar-se i revelar el seu talent.

L'objectiu principal de la nostra escola és el desenvolupament del pensament analític i conceptual en els estudiants. Les classes els ajudaran a dominar la tècnica de l'esbós ràpid, el dibuix, el modelatge, la fotografia, la gravació de vídeos, així com l'art d'escriure assajos. Els participants del curs aprendran a fer presentacions creatives i a defensar raonablement els seus projectes i idees.

Paral·lelament als exercicis pràctics, s'oferirà als estudiants un curs de conferències sobre la història de l'art, el disseny i l'arquitectura; per animar-los a estudiar la naturalesa de les formes, els colors i la composició.

Paraules clau del curs: l'objecte artístic, de la superfície plana al volum, subseqüència, consistency, comissariat, disseny de l'exposició i del seu espai expositiu, arquitectura i museus.

Els nostres professors són alumnes del llegendari Vladislav Kirpichev, el fundador de l'escola-estudi experimental EDAS. 

Luisantonio Villavicencio, especialista en brànding i identitat visual, es va graduar al Centre d'Art i Disseny Escola Massana de Barcelona. Actualment, Luisantonio para molta atenció al desenvolupament de les tendències creatives i la creació de conceptes digitals.

María García, art-mànager de la Fundació Cultural ‘CdR a Barcelona’, es va graduar a l'Institut d'Arquitectura de Moscou i durant molts anys s'ha dedicat al disseny d'interiors i enginyeria de projecció, treballant com l'arquitecta principal de projectes. María va heretar el seu amor per l'arquitectura del seu avi, el famós arquitecte Yuriy Gamburg, i del seu pare, Mario García Ordoñez. María García és també guia-traductora professional.

Les classes a la Casa de l'Art s'impartiran en rus i castellà.

El nombre d'estudiants està estrictament limitat.

Durada de cada classe: 2,30 hores (amb un descans).

Preu d'una classe: 25 € (classe + materials).

Tot el curs (del 1 de febrer al 21 de juny / 21 classe): 525 € 

Respondrem a totes les vostres preguntes sobre els estudis a la Casa de l'Art pel telèfon 691-153-983.

INSCRIPCIÓ