Del 13 de setembre al 22 de desembre
La ciutat com un ésser viu
Nou curs a Casa de l'Art de la “CdR a Barcelona”.
Per a nens i joves d'entre 6 i 17 anys
Del 6 de setembre al 22 de desembre
La ciutat com un ésser viu.
Nou curs a Casa de l'Art de la “CdR a Barcelona”
Per a nens i joves d'entre 8 i 17 anys.
La ciutat és vida que pren forma
Frank LLoyd Wright

L'arquitectura és l'escenari immutable on es desenvolupa la nostra vida. Inclou les vivències de generacions, esdeveniments socials, tragèdies personals, fets de la història antiga i moderna. El que és col·lectiu i el que és privat, la societat i l'individu interactuen i xoquen dins de la ciutat.
Aldo Rossi. L'arquitectura de la ciutat.

Del 13 de setembre al 22 de desembre, la Casa de l'Art de la Fundació Cultural ‘CdR a Barcelona’ presenta un nou programa ‘La ciutat com un ésser viu’, dissenyat per a nens i joves d'entre 6 i 17 anys. Les classes s'impartiran un cop per setmana, els dimecres de 18.00 a 20.00 (nens), els divendres de 18.00 a 20.00 (adolescents).

La ciutat és un organisme viu ple d'històries i esdeveniments que està compost per múltiples capes. La primera capa és l'aparença externa, l'embolcall, que és el principal portador d'informació. Inclou tota mena de rètols, cartells, senyals de trànsit i diverses façanes d'edificis urbans. La següent capa són les bases de les estructures dels edificis, cadascun dels quals va ser construït segons els cànons de la seva època i comporta l'esperit del temps. L'última capa és el moviment, la vida, com ens movem a l'entorn urbà, com interactuem amb la ciutat.

El nou programa de Casa de l'Art estarà dedicat a l'estudi detallat de la ciutat, que es dividirà en tres cursos:

  • La ciutat i les arts gràfiques: estudiarem la ciutat des dels cartells publicitaris fins als grafits de carrer. El resultat d'aquest curs serà la creació d'un croquis gràfic de la ciutat, inventat per cada participant del curs.
  • La ciutat i la seva construcció: compararem les construccions d'edificis de diferents èpoques, descobrirem com es relacionen i crearem el nostre propi disseny de la ciutat amb història i infraestructura.
  • La ciutat i el moviment: donem vida a la nostra ciutat, imaginem quin tipus de gent hi podria viure, com funciona el transport, com es transforma la vida a la ciutat a la nit. En base a aquesta informació, crearem una animació que representarà la vida de la ciutat.

Programa del curs:

I curs

13 setembre – 6 octubre (4 classes)

La ciutat i les arts gràfiques

Al llarg del primer curs, dominarem els gràfics espacials, estudiarem les imatges de diferents ciutats, cercarem les seves similituds i diferències. Dibuixem un esbós del disseny, a la creació del qual es dedicarà el segon curs del nostre programa.

Tècniques: gràfics, collage

II curs

11 octubre – 15 novembre (5 classes)

La ciutat i la seva construcció

Durant el segon curs estudiarem les construccions de ciutats de diferents èpoques. Debatrem si la part històrica està en harmonia amb la moderna i què les uneix. En base al nostre esbós gràfic, construïm un model d'una nova ciutat.

Tècniques: modelatge, maquetació, collage 3D

III curs

22 novembre – 22 desembre (4 classes)

La ciutat i el moviment

Al tercer curs, donarem vida a la nostra ciutat amb l'ajuda de l'animació quadre per quadre, crearem vies de transport i zones de vianants. Com serà la nostra ciutat en moviment? El curs donarà com a resultat un vídeo que transmet l'ambient i mostra la vida de la ciutat i els seus habitants.

Tècniques: guió gràfic, animació fotograma a fotograma

L'objectiu del curs

El programa del curs va ser creat per al aprenentatge gradual de diferents tècniques artístiques: des del domini de gràfics 2D fins a la creació de models 3D, del dibuix al disseny. Els estudiants se submergiran al món de les belles arts, la gràfica il·lustrativa i l'arquitectura. En brindar als nostres estudiants un espai i temes per a la creativitat, esperem que cadascú pugui expressar-se i revelar el seu talent.

L'objectiu principal de la nostra escola és el desenvolupament del pensament analític i conceptual en els estudiants. Les classes els ajudaran a dominar la tècnica de l'esbós ràpid, el dibuix, el modelatge, la fotografia, la gravació de vídeos, així com l'art d'escriure assajos. Els participants del curs aprendran a fer presentacions creatives i a defensar raonablement els seus projectes i idees.

Paral·lelament als exercicis pràctics, s'oferirà als estudiants un curs de conferències sobre la història de l'art, el disseny i l'arquitectura; per animar-los a estudiar la naturalesa de les formes, els colors i la composició.

Paraules clau del curs: l'objecte artístic, de la superfície plana al volum, subseqüència, consistency, comissariat, disseny de l'exposició i del seu espai expositiu, arquitectura i museus.

Els nostres professors són alumnes del llegendari Vladislav Kirpichev, el fundador de l'escola-estudi experimental EDAS. 

Luisantonio Villavicencio, especialista en brànding i identitat visual, es va graduar al Centre d'Art i Disseny Escola Massana de Barcelona. Actualment, Luisantonio para molta atenció al desenvolupament de les tendències creatives i la creació de conceptes digitals.

María García, art-mànager de la Fundació Cultural ‘CdR a Barcelona’, es va graduar a l'Institut d'Arquitectura de Moscou i durant molts anys s'ha dedicat al disseny d'interiors i enginyeria de projecció, treballant com l'arquitecta principal de projectes. María va heretar el seu amor per l'arquitectura del seu avi, el famós arquitecte Yuriy Gamburg, i del seu pare, Mario García Ordoñez. María García és també guia-traductora professional.

Les classes a la Casa de l'Art s'impartiran en rus i castellà.

El nombre d'estudiants està estrictament limitat.

Durada de cada classe: 2 hores (amb un descans de 20 minuts).

Preu d'una classe: 25 € (classe + materials).

Tot el curs (del 13 de setembre al 22 de desembre / 13 classes): 325 €

Respondrem a totes les vostres preguntes sobre els estudis a la Casa de l'Art pel telèfon 691-153-983.

INSCRIPCIÓ