13 de Octubre
"8 habitacions. Les claus de Yesenin"
Projecció de la pel·lícula d'Elena Sova
13 de Octubre
"8 habitacions. Les claus de Yesenin"
Projecció de la pel·lícula d'Elena Sova
13 de Octubre
Horaris:
19.00 – 21.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

El 13 d'octubre a les 19.00 hores el Cineclub de Casa de Rússia us convida a veure la projecció de la pel·lícula "8 habitacions. Les claus de Yesenin", dirigida per Elena Sova. El llargmetratge va ser creat el 2020 amb motiu del 125 aniversari de Sergei Yesenin en col·laboració amb el Museu de Yesenin de Moscou i la Fundació Russkiy Mir. Abans de la projecció, la directora de Casa de Rússia, crítica d'art i periodista Anna Silyunas impartirà una breu conferència sobre la història de creació de la pel·lícula.

"8 habitacions. Les claus de Yesenin" és un viatge al món d’imatges poètiques, profundes contradiccions i recerques espirituals. A l’inici de la pel·lícula, el jove Yesenin es troba amb l'Home Negre, el seu propi reflex, del qui prova de resistir-se. Durant la seva difícil crisi vital, el poeta viatja a través d'unes "habitacions" imaginàries i en cadascuna d'elles ens presenta un paper diferent: un gran entremaliat, un amant feliç, un ciutadà soviètic sota la pressió de les autoritats, entre d'altres. Al llarg de la seva vida, Yesenin va mirar d'entendre i acceptar el seu do, el seu camí i la seva relació amb l'època. Aquestes recerques es reflecteixen en la seva biografia i en els seus poemes, algunes frases dels quals es podran escoltar en la pel·lícula.

"Yesenin va escriure sobre ell mateix: "Pel que fa a informació autobiogràfica, la podeu trobar en els meus poemes". És en la poesia de Sergei Yesenin on s'amaguen les respostes a moltes preguntes, no només sobre la seva obra, sinó també sobre els esdeveniments de la seva vida. Per això la nostra pel·lícula està plena de poesia", diu la directora Elena Sova.

Sobre la directora

La directora Elena Sova es va graduar de l'Escola Superior de Cinema Arka (el taller de Nikolai Lebedev) i l'Escola de Televisió de Sant Petersburg. "8 habitacions. Les claus de Yesenin "és el seu primer gran treball cinematogràfic. Elena Sova és la fundadora de Centre Cultural Internacional "flamenqueria", que compta amb una escola i teatre de flamenc a Moscou i Sevilla. A més, Elena Sova organitza el Festival Internacional de Flamenc «¡Viva España!». Pel seu treball va ser distingida amb la Creu de l'Ordre del Mèrit Civil.

La pel·lícula es projectarà a Casa de Rússia en rus amb subtítols en castellà.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

La Fundació Benèfica Casa de Rússia és una plataforma independent i oberta a tothom, un vincle entre la cultura russa i espanyola. Pots donar suport a la Fundació a través d'aquest enllaç o el mateix dia de l'esdeveniment a la Casa de Rússia.

Any d’estrena: 2020

País: Rússia

Gènere: drama

Director: Elena Sova

Guió: Anatoly Dobrozhan, Oksana Alekseeva, Elena Udartseva

Operador de càmera: Vitaly Khmara

Compositor: Alexey Artishevsky

Disseny de producció: Dmitry Fialkovsky

Duració:  52 min.

Productora general: Lyubov Kuryanova

Productor executiu: Dmitry Sushchenko

Repartiment: Kirill Prokopchuk, Sergey Ganin, Laura Khasanshina, Evgeny Polyakov, entre d'altres.

«SOVA•FM»

Us esperem el 13 d’octubre al nostre Cineclub!

13 de Octubre
INSCRIPCIÓ