19 de Maig
A la bruma
Projecció de la pel·lícula de Sergei Loznitsa
19 de Maig
A la bruma
Projecció de la pel·lícula de Sergei Loznitsa
19 de Maig
Horaris:
19.00 – 21.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

El 19 de maig a les 19 hores el Cineclub de Casa de Rússia us convida a veure la projecció d'un drama històric “A la bruma” del director Sergei Loznitsa. L’obra va ser guardonada amb el premi especial FIPRESCI a la millor pel·lícula en la competició principal del 65è Festival de Cinema de Cannes.

El llargmetratge, basat en la història de Vasil Bykov, està ambientat en 1942 a Bielorússia en l'apogeu de l'ocupació feixista i la guerra partidista. L'empleat del ferrocarril, Suschenia, que ha passat per la captivitat alemanya, va ser alliberat i falsament acusat de traïció. En intentar de salvar la vida de dos partisans que volien executar-lo, el protagonista del film s'enfronta a una difícil elecció.

“A la bruma” és el segon llargmetratge del documentalista Sergei Loznitsa. En la seva pel·lícula sobre la guerra, no hi ha una glorificació pretensiosa de l'heroisme i el patriotisme. Segons el crític alemany Andreas Kilb, aquest film “no es tracta de batalles i victòries, sinó de persones que, cadascuna a la seva manera, intenten sobreviure a la massacre”.

La pel·lícula es projectarà a la Casa de Rússia en rus amb subtítols en castellà.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

La Fundació Benèfica Casa de Rússia és una plataforma independent i oberta a tothom, un vincle entre la cultura russa i espanyola. Pots donar suport a la Fundació a través d'aquest enllaç o el mateix dia de l'esdeveniment a la Casa de Rússia.

Any d’estrena: 2012

País: Rússia, Alemanya, Països Baixos, Letònia, Bielorússia

Gènere: drama, militar, història

Director: Sergei Loznitsa

Guió: Vasil Bykov, Sergei Loznitsa

Operador de càmera: Oleg Mutu

Duració:  112 min.

Repartiment: Vladimir Svirskiy, Vladislav Abashin, Sergey Kolesov, Nikita Peremotov, Yulia Peresild, Kirill Petrov, Dmitriy Kolosov, Stepan Bogdanov, Vlad Ivanov, Igor Khripunov, entre d'altres.

Us esperem el 19 de maig al nostre Cineclub!

19 de Maig
INSCRIPCIÓ