23 de Juny
Assa
Projecció de la pel·lícula de Serguey Solovyov
23 de Juny
Assa
Projecció de la pel·lícula de Serguey Solovyov
23 de Juny
Horaris:
19.00 – 21.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

El 23 de juny a les 19 hores el Cineclub de Casa de Rússia us convida a veure la projecció de la pel·lícula soviètica “Assa” dirigida per Serguey Solovyov. En el rodatge del film va participar el popular músic de rock Viktor Tsoi. A més la banda sonora inclou cançons de Boris Grebenshchikov i del grup Aquarium, cançons de Zhanna Aguzarova amb el grup Bravo i del grup Kino.

La pel·lícula ens trasllada a Ialta, en l'hivern de 1980. La jove infermera Alika va canviar la seva relació amb el cap del crim Andrei Krymov per una romàntica aventura amb un vigilant de teatre nocturn anomenat Bananan, un amant de la música que canta amb els seus amics en un dels restaurants de la ciutat. L'elecció de la jove protagonista resultarà tràgic per a tots els participants del triangle amorós.

La popularitat de la pel·lícula de Serguey Solovyov va portar a la celebració d'una desfilada d'art i rock a la Casa de la Cultura de Moscou de la fàbrica de llums elèctrics, amb espectacles i actuacions diàries del rock underground i exposicions dels artistes d'avantguarda de la capital. Només durant aquesta desfilada, la pel·lícula va ser vista per més de 40 mil espectadors.

En l'epíleg, el músic de rock Viktor Tsoi, qui en el film va haver d'interpretar el paper de si mateix, va tocar la cançó “Canvi!”, que instantàniament es va convertir en el single més popular d'aquella època. El començament de la cançó sona en un restaurant de Ialta buit, i acaba amb els rodolins finals, al Teatre Verd de Moscou, amb una gran audiència. Molts crítics van coincidir que d'aquesta manera el director es va acomiadar de l'era soviètica.

La pel·lícula es projectarà a la Casa de Rússia en rus amb subtítols en anglès.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

La Fundació Benèfica Casa de Rússia és una plataforma independent i oberta a tothom, un vincle entre la cultura russa i espanyola. Pots donar suport a la Fundació a través d'aquest enllaç o el mateix dia de l'esdeveniment a la Casa de Rússia.

Any d’estrena: 1987

País: Rússia

Gènere: drama, melodrama, crim, història, música

Director: Serguey Solovyov

Guió: Serguey Livnev, Serguey Soloviev, Nathan Eidelman

Operador de càmera: Pavel Lebeshev

Compositor: Boris Grebenshchikov

Duració: 153 min.

Repartiment: Serguey Bugaev, Tatiana Drubich, Stanislav Govorukhin, Natan Eidelman, Anatoly Slivnikov, German Shorr, Ilya Ivanov, Alexander Bashirov, Viktor Tsoi, Serguey Ryzhenko, entre d'altres.

Us esperem el 23 de juny al nostre Cineclub!

23 de Juny
INSCRIPCIÓ