19 de Desembre
Cinema d'autor avui: 'Fausto' d'Aleksandr Sokúrov
Sobre el cinema de Rússia: parlem de cinematografia
19 de Desembre
Cinema d'autor avui: 'Fausto' d'Aleksandr Sokúrov
Sobre el cinema de Rússia: parlem de cinematografia
19 de Desembre
Horaris:
18.00 – 19.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

Estimats amics!

Estem començant un nou cicle de conferències sobre la cinematografia russa moderna, durant el qual parlarem sobre noms en clau, descobrirem els orígens de les tendències actuals i comprendrem les raons que les van fer tan rellevants.

El 19 de desembre a les 18:00 ens complau convidar-vos a la primera conferència en línia 'Cinema d'autor avui: 'Fausto' d'Aleksandr Sokúrov', que es durà a terme com a part d'una nova sèrie de conferències 'Sobre el cinema de Rússia: parlem de cinematografia'. La conferència serà impartida per Lyubov Bugayeva, professora del Departament d'Història de la Literatura Russa de la Universitat de Sant Petersburg, autora de 'Literature and rite de passage' (2010) i més de 200 articles sobre teoria i història de la literatura i el cinema.

Als anys 60 del segle XX sorgeix el fenomen del 'cinema d'autor', en què el director no només actua com a creador, sinó que també és responsable de tots els aspectes de la seva creació, des de la idea i el guió fins al muntatge i acompanyament sonor. Les pel·lícules de Serguei Paradzhánov i Andrei Tarkovski es consideren uns exemples destacats del cinema d'autor amb un estil visual distintiu, temes característics i formes inususals d'expressar el seu punt de vista.

Un dels exemples més brillants del cinema d'autor actual és el treball d'Aleksandr Sokúrov. El director, recorrent a les figures autoritàries de Hitler, Lenin i l'emperador japonès en la tetralogia sobre el poder (Moloch, 1999; Taurus, 2001; Sol, 2005; Faust, 2011), tria moments de la seva biografia en què aquest poder es redueix al mínim. Però, malgrat tot, la tetralogia del poder és una reflexió i una declaració cinematogràfica sobre la naturalesa del poder i la relació amb ell. Aquest significat es revela mitjançant un joc intertextual i una apel·lació a la mitologia a la part final de la tetralogia: la pel·lícula ‘Faust’.

La trobada es realitzarà en línia, en rus i amb traducció simultània al castellà.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

19 de Desembre
INSCRIPCIÓ