6 de Maig
Cucut
Introducció a la pel·lícula d’Aleksandr Rogozhkin, projecció i debat
6 de Maig
Cucut
Introducció a la pel·lícula d’Aleksandr Rogozhkin, projecció i debat
6 de Maig
Horaris:
19.00 – 21.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

El 6  de maig a les 19h us convidem al nostre Cineclub online per veure la pel·lícula «Cucut» del director Aleksandr Rogozhkin.

El títol de la pel·lícula té un doble sentit: els franctiradors finesos eren anomenats “cucuts”, i aquesta era la traducció, des de la llengua sami, del nom de la protagonista.

La pel·lícula va guanyar molt premis, el Premi Estatal de la Federació russa i La millor pel·lícula sobre la Gran Guerra Patria rodada al segle XX, entre d’altres.

La història es desenvolupa a finals de la Segona Guerra Mundial, a Finlàndia. El franctirador finès Veikko, deixat pels soldats nazis encadenat a una roca, aconsegueix alliberar-se de les cadenes. De roba, té només l’uniforme alemany, així que si l’agafen els soviètics, està perdut. Mentrestant, l’Ivan, el capità de l’exercit soviètic, qui estava acusat de traïció, sobreviu degut a una coincidència. L’Anni, una noia sami jove, els recull als dos a casa seva. Per a ella no són enemics sinó dos homes víctimes de la guerra. D’aquesta manera, sota el mateix sostre es troben tres persones diferents que parlen idiomes diferents però, malgrat tot, arriben a entendre's entre ells.

La idea va néixer entre els actors Viktor Bitxkov i Ville Haapsalo. Segons la idea inicial, seria una obra de teatre, una història de dos soldats, un rus i un finès, que es troben a Carèlia l’any 1939, durant la Guerra d’Hivern. Els actors, però, no van continuar amb la idea de l’obra, però el Bitxkov va compartir-la amb el director Aleksandr Rogozhkin, a qui li va agradar tant, que va elaborar el guió de la futura pel·lícula tan sols en tres dies.

Tots els membres de l’equip de rodatge van ser premiats amb el Premi Estatal de la Federació de Rússia.

Per als russoparlants: la introducció és a les 18.30h, la projecció a les 19.00h.

Per als hispanoparlants: la introducció és a les 18.00h, la projecció a les 19.00h.

Coordinadora del Cineclub: Elvira Araslànova, historiadora del cinema, graduada en el taller de guió de Denis Rodímin (VGIK), guionista i fotògrafa, farà una introducció a la pel·lícula.

Data d’estrena: 2002

País: Rússia

Gènere: Drama, pel·lícula de guerra

Director: Aleksandr Rogozhkin

Guió: Aleksandr Rogozhkin

Operador: Andrei Zhegàlov

Compositor: Dmitri Pavlov

Duració: 100 min.

Repartiment: Anni-Kristina Juuso, Ville Haapasalo, Viktor Bitxkov

La pel·lícula es projectarà en rus amb subtítols en castellà.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

6 de Maig
INSCRIPCIÓ