22 de Maig
Dia de l’Escriptura i la Cultura Eslaves
Tema de la trobada: aprendre rus a Espanya
22 de Maig
Dia de l’Escriptura i la Cultura Eslaves
Tema de la trobada: aprendre rus a Espanya
22 de Maig
Horaris:
11.00 – 12.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

Estimats amics!

Us convidem a la pròxima trobada en línia al nostre cafè literari, el 22 de maig a les 11 h, que estarà dedicada a una data cultural important: el Dia de l’Escriptura i la Cultura Eslaves!

El 22 de maig a les 11 h, la directora del Centre de llengua russa de la Casa de Rússia a Barcelona, Karina Txmyreva, i el filòleg Fernando Videras, especialista en Filologia Eslava, parlaran de les tradicions i de les tendències d’aprenentatge de la llengua russa a Espanya.

El Dia de l’Escriptura i la Cultura Eslaves se celebra el 24 de maig a molts països, per exemple, a Rússia, Bielorússia, Bulgària, Macedònia i Ucraïna.

La data està relacionada amb els noms de Ciril i Metodi, dos sants cristians, que van crear l’alfabet ciríl·lic.

Oficialment, el Dia de l’Escriptura i la Cultura Eslaves es va celebrar per primer cop l’any 1863, amb motiu del 1000 aniversari solemne de la creació de l’alfabet eslau.

Més tard, durant el temps de l’URSS, la festivitat va ser oblidada, i tan sols l’any 1985 van parlar de tornar a celebrar-la. Entre el 1986 i el 1990 es va celebrar a diferents ciutats: a Múrmansk, Vólogda, Veliki Nóvgorod, Kíev i Minsk. I, finalment, l’any 1991, el Dia de l’Escriptura i la Cultura Eslaves va rebre l’estatus oficial.

Participants de la trobada:

Karina Txmyreva —  Doctora en Filologia, especialista en l’ensenyament del rus com a llengua estrangera. Directora de la Casa de Rússia a Barcelona. Dona classes de llengua russa en escoles d’idiomes i centres educatius.

Fernando Videras —  Filòleg, especialista en Filologia Eslava, es va graduar de la Universitat de Granada, màster a la Universitat Federal de Sibèria (filologia russa) i estudis de postgrau a la Universitat Estatal de Moscou (filologia russa). Actualment, està escrivint la seva tesi doctoral.

Us esperem el 22 de maig a les 11 h, per parlar sobre el futur de l’aprenentatge de la llengua russa a Espanya!

La trobada es realitzarà en castellà.

La participació és gratuïta, però cal registrar-se.

22 de Maig
INSCRIPCIÓ