20 d’Abril
Dues obres mestres del modernisme català: Sagrada Família, d'Antoni Gaudí, i Hospital de Sant Pau, de Lluís Domènech i Montaner
Visita guiada amb la Natalia Benedichuk
20 d’Abril
Dues obres mestres del modernisme català: Sagrada Família, d'Antoni Gaudí, i Hospital de Sant Pau, de Lluís Domènech i Montaner
Visita guiada amb la Natalia Benedichuk
20 d’Abril
Horaris:
11.00 – 14.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

Estimats amics!

El diumenge 20 d’abril a les 11:00 us convidem al recorregut ‘Dues obres mestres del modernisme català: Sagrada Família, d'Antoni Gaudí, i Hospital de Sant Pau, de Lluís Domènech i Montaner’. La visita guiada anirà a càrrec de la guia Natalia Benedichuk.

Les principals obres de dues figures clau del modernisme català, Antoni Gaudí (1852-1926) i Lluís Domènech i Montaner (1849-1923), es troben a Barcelona a només 900 metres de distància entre elles. Es tracta del Temple Expiatori de la Sagrada Família, la construcció del qual va començar el 1882 i continua fins al dia d'avui, i l'Hospital de Sant Pau, inaugurat el 1930. Totes dues construccions són, sens dubte, les obres més emblemàtiques de Barcelona. L'Hospital de Sant Pau va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1997, mentre que la inacabada Sagrada Família, que està sota la protecció de la UNESCO des del 2005, és un dels tres llocs turístics més visitats d'Espanya, juntament amb el Museu del Prado a Madrid i l'Alhambra a Granada.

L'itinerari del nostre recorregut inclou la visita als interiors de l'Hospital de Sant Pau, durant la qual descobrirem la història del complex hospitalari més bonic del món. També parlarem de les funcions, el disseny i la simbologia dels pavellons d'aquesta joia del modernisme català i del seu creador, l'eminent arquitecte i enciclopedista Domènech i Montaner, que no va aconseguir tanta fama fora d'Espanya com el seu contemporani més jove, Antoni Gaudí.

Recta com una fletxa La avinguda Gaudí, que travessa els elegants barris de l'Eixample, ens portarà directament a la Sagrada Família, la famosa obra mestra del geni català que s'ha convertit en el símbol de Barcelona. Contemplarem la Sagrada Família des de tots els angles per descobrir els personatges representats a les seves majestuoses façanes de pedra. Creieu que la construcció d'aquesta obra mestra acabarà el 2026 per coincidir amb el centenari de la mort del seu inigualable creador, Antoni Gaudí? Ho parlarem durant la nostra propera trobada.

Sobre la guia

Natalia Benedichuk es va graduar a la Facultat de Filologia de la Universitat Estatal de Moscou, on va estudiar literatura catalana del segle XX. Va treballar com a guia turística a Moscou durant més de 15 anys, especialitzant-se en excursions temàtiques. Des de l'inici de la pandèmia ha estat creant rutes per Barcelona i té moltes ganes de compartir els seus descobriments amb els amants de la cultura i la història.

Duració: 3 hores

La visita guiada es durà a terme en rus.

Punt de trobada: ens veiem el 20 d’abril a les 11:00 a l'entrada de la part històrica de l'Hospital de Sant Pau Recinte Modernista (C/ Sant Antoni Maria Claret, 167).

Preu: 25 € (no inclou entrades a l’Hospital de Sant Pau)

Comprar entrades

20 d’Abril
INSCRIPCIÓ