4 de Març
El barber de Sibèria
Introducció a la pel·lícula de Nikita Mijalkov, projecció i debat
4 de Març
El barber de Sibèria
Introducció a la pel·lícula de Nikita Mijalkov, projecció i debat
4 de Març
Horaris:
19.00 – 21.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

El Cineclub de la Casa de Rusia us convida el 4 de març, a les 19 hores, a la projecció de la llegendària pel·lícula “El barber de Sibèria” de Nikita Mijalkov.

L’eslògan de la pel·lícula «Ell és rus. Aquest fet explica molt» s’ha convertit en un aforisme en el món cinematogràfic.

Any 1885, a Rússia regna l’emperador Aleksandr III. El Douglas McCracken (Richard Harris), un enginyer estranger, obsés amb la invenció d’una màquina, El barber de Sibèria, per deforestar els boscos de Sibèria, arriba a Moscou. Per aconseguir els seus objectius, vol utilitzar a una aventurera americana, Jane Callaghan (Julia Ormond), qui haurà de guanyar-se la confiança de la gent influent, com el poderós general Radlov (Alekséi Petrenko). Però el primer rus a qui troba la Jane és el jove cadet Andréi Tolstói (Oleg Menshikov).

Entre l’Andréi i la Jane neix una relació passional, però el general Radlov, tot sovint, decideix casar-se amb la noia. L’Andréi queda cegat per l’amor i la gelosia i és enviat a Sibèria, a fer treballs forçats, separant-se per sempre de la seva enamorada.

Per al rodatge d’aquesta pel·lícula, el Nikita Mijalkov va demanar el president Borís Ieltsin apagar, durant 10 hores, els llums de les estrelles del Kremlin, perquè es veien des de la baixada Vasilevksy; després van posar els raïls pel tramvia de cavalls a través de la porta Iversky. Abans d’aquest esdeveniment, els llums només havien estat apagats només un cop: quan va començar la Gran Guerra Pàtria.

Els creadors de la pel·lícula (el director Nikita Mijalkov, el guionista Rustam Ibraguimbekov, l’operador Pavel Lebeshev, l’artista Vladímir Aronin, la dissenyadora del vestuari Natàlia Ivanova, el productor Leonid Vershagin, el compositor Eduard Artemiev i els actors Vladímir Ilyin, Oleg Menshikov, Alekséi Petrenko) van ser guardonats pel seu treball amb el premi Estatal de la Federació russa en els àmbits de la literatura i de l’art. El paper de la Jane ho va interpretar la famosa actriu francesa Júlia Ormond.

També us volem recordar que, abans de la projecció de la pel·lícula podreu escoltar una explicació sobre el seu procés de creació i, després de la seva projecció, participar en el debat. Les conferències i xerrades seran en castellà. Però la pel·lícula serà projectada en l’idioma original amb subtítols en castellà.

La coordinadora del Club de cine - Elvira Araslanova, crítica de cinema, guionista i fotògrafa.

Data d’estrena: 1998, Rússia

Drama, melodrama,  pel·lícula històrica

Director: Nikita Mijalkov

Guió: Rustam Ibragimbekov, Nikita Mijalkov

Operador: Pavel Lebeshev

Compositor: Eduard Artemiev

Artistes: Vladímir Aronin

Repartiment: Oleg Menshikov, Julia Ormond, Richard Harris, Alekséi Petrenko

La pel·lícula comença a les 19:00h. Us preguem venir 10-15 minuts abans de l’estrena.

Entrada gratuïta amb registre previ.

4 de Març
INSCRIPCIÓ