28 de Octubre
El desterrament
Projecció en línia de la pel·lícula d'Andrei Zvyagintsev
28 de Octubre
El desterrament
Projecció en línia de la pel·lícula d'Andrei Zvyagintsev
28 de Octubre
Horaris:
19.00 – 21..00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

Estimats amics!

El 28 d’octubre a les 19 h, el Cineclub de la Casa de Rússia a Barcelona us convida a la projecció online de la pel·lícula «El desterrament» (2007) de Andréi Zvyagintsev, basada en el llibre Cosa de riure (The Laughing Matter, 1953) de l’escriptor estatunidenc William Saroyan.

Com en «La tornada», «El desterrament» retrata la vida d’una família. Però a diferència de «La tornada», on el centre d’atenció del director i l’espectador eren els pares i els fills. El protagonistes d’aquesta pel·lícula són un matrimoni.

La pel·lícula representa una versió moderna d’un dels episodis bíblics clau -  «Anunciació».

A primera vista, Alex (Konstantín Lavronenko) i Vera (Maria Bonnevie) són una família feliç que ho té tot; uns fills preciosos, feina, una casa gran… Però la condició humana és dramàtica, i tots els personatges ho descobriran a la seva pròpia pell. Un dia la família se’n va a la casa del camp a passar el cap de setmana, allà després del sopar quan els infants són en llit Vera li explica a Alex que està embarassada. I que el fill no és seu.

La naturalesa de l’amor. L’engany. La necessitat de tria. la incomprensió. La mort… Idees abstractes que es tornen palpables materialitzades en personatges i fets, convertint-se en proves de l’existència tant a nivell quotidià com a nivell metafísic.

Zvyagintsev para a l’espectador amb claredat, intentant expressar les seves idees de la manera més pura. Per això el cineasta els hi dona als seus personatges noms internacionals a la vegada que l’escenari de l’acció no delata en cap moment la seva pertinença geogràfica. El mateix Zvyagintsev adverteix «Deixeu els intents inútils d’entendre en quin moment i on transcorre la trama. Sol us portarà decepcions, perquè no trobareu resposta i us perdreu els veritables fils conductors. És una història que transcorre en tots els llocs, i en tots els moments a la vegada. ».

La pel·lícula es projectarà en rus amb subtítols en angles‍.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

Any d’estrena: 2007

País: Rússia

Gènere: drama

Director: Andréi Zvyagintsev

Guió: Oleg Néguin, Andréi Zvyagintsev, Artiom Melkumyan

Càmera: Mijaíl Krichman

Duració: 150 min.

Actors: Maria Bonnevie, Konstantín Lavronenko, Alexánder Balúev.

¡Us esperem el 28 de octubre al nostre Cineclub!

28 de Octubre
INSCRIPCIÓ