28 de Abril
El meu amic Iván Lapshin
Projecció de la pel·lícula de Aleksey German
28 de Abril
El meu amic Iván Lapshin
Projecció de la pel·lícula de Aleksey German
28 de Abril
Horaris:
19.00 – 21.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

Estimats amics!

El 28 d'abril a les 19 hores el Cineclub de Casa de Rússia us convida a veure la projecció de la pel·lícula "El meu amic Iván Lapshin" del director Aleksey German, que va fer que l'espectador descobreixi novament el gènere del drama criminal.

El personatge principal de la pel·lícula és el cap de departament d'investigació criminal de la ciutat fictícia de Unchansk, Ivan Lapshin. Ell està involucrat en la captura de la banda de Soloviyov, que està cometent assassinats cruels i sense sentit. La pel·lícula, basada en una de novel·la del escriptor i dramaturg Yuri German, el pare del director, es desenvolupa en la dècada de 1930.

El director es va enfrontar a una tasca difícil: transmetre l'esperit de l'època a través d'una pel·lícula en blanc i negre, que Alexey German va aconseguir a fer amb èxit. Amb molt encert, la pel·lícula descriu les condicions de vida de la gent de Rússia en els anys 30. Pel que més tard, el director va rebre un retret de la crítica que assegurava que les condicions de vida de poble soviètic no eren tan pèssimes, com es mostren a la pantalla.

L'actor Andrei Boltnev va interpretar al personatge principal de la pel·lícula, juntament amb els artistes soviètics i russos tan famosos com Nina Ruslanova i Andrei Mironov que també van protagonitzar el film.

La pel·lícula d'Alexei German va guanyar el Gran Premi "Lleopard de Bronze", el Premi FIPRESCI i el Diploma de Joves Cineastes al Festival Internacional de Cinema de Locarno (Suïssa, 1986).

En una entrevista, la directora Kira Muratova va assenyalar que la pel·lícula d'Alexey German està feta tan bé que la podria veure sempre i des de qualsevol moment.

La pel·lícula es projectarà a la Casa de Rússia en rus amb subtítols en castellà.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

La Fundació Benèfica Casa de Rússia és una plataforma independent i oberta a tothom, un vincle entre la cultura russa i espanyola. Pots donar suport a la Fundació a través d'aquest enllaç o el mateix dia de l'esdeveniment a la Casa de Rússia.

Any d’estrena: 1984

País: URSS

Gènere: drama

Director: Aleksey German

Guió:Alexey German, Eduard Volodarski, Yuri German

Operador de càmera: Valery Fedosov

Compositor: Arkady Gagulashvili

Duració: 100 min.

Repartiment: Andrey Boltnev, Andrey Mironov, Nina Ruslanova, Alexey Zharkov, Zinaida Adamovich, Alexander Filippenko, Yuri Kuznetsov, Valery Filonov, Anatoly Slivnikov, Andrey Dudarenko, entre d'altres.

Us esperem el 28 d’abril al nostre Cineclub!

28 de Abril
INSCRIPCIÓ