15 d’Abril
El món i els seus límits: ensenyaments sobre l'Univers des de l'antiguitat fins als nostres dies
Una sèrie de conferències “Físics a la recerca de la unitat de la natura”
15 d’Abril
El món i els seus límits: ensenyaments sobre l'Univers des de l'antiguitat fins als nostres dies
Una sèrie de conferències “Físics a la recerca de la unitat de la natura”
15 d’Abril
Horaris:
18.00 – 19.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

L'estudi de l'Univers és una ciència complexa i fascinant. A tothom li interessa saber quan i com es va crear el sistema solar i quin lloc ocupa la Terra en l'Univers. Què sabem sobre l'origen de la vida al nostre planeta?

El 15 d’abril a les 18:00 hores la Fundació Cultural ‘CdR a Barcelona’ i la Universitat Estatal de Sant Petersburgo us conviden a la conferència en línia ‘El món i els seus límits: ensenyaments sobre l'Univers des de l'antiguitat fins als nostres dies’, que es durà a terme en el marc del nou cicle “Físics a la recerca de la unitat de la natura”.  La conferència serà impartida per Anton Sheykin, físic teòric i professor associat de la Universitat Estatal de Sant Petersburg.

Com està organitzat el món? Aquesta pregunta fonamental en qualsevol ciència ha inquietat la humanitat des de temps immemorials. Gràcies a la ciència, l'ésser humà va aprenent cada vegada més no només sobre el que pot veure, sinó també sobre el que només pot imaginar.

La nostra primera trobada estarà dedicada a l'aparició i desenvolupament de les teories sobre l'Univers, des de les ensenyances dels filòsofs grecs fins a la cosmologia moderna. ¿Quants grans de sorra pot contenir, segons Arquimedes, l'Univers, i com va intentar vislumbrar els límits del món Lucrèci? Per què van cremar a Giordano Bruno? En la primera conferència del nou cicle descobrirem les respostes a aquestes i moltes altres preguntes.

Sobre el ponent

Anton Sheykin és professor del Departament de Física d'Altes Energies i Partícules Elementals de la Universitat Estatal de Sant Petersburg. Com a guanyador del premi de la societat russa “El coneixement 2021”, el científic no només ensenya, sinó que també es dedica a popularitzar la ciència. Els seus interessos científics se centren principalment en la gravetat i els mètodes geomètrics en la física.

La conferència es durà a terme com a part de la celebració del 300è aniversari de la primera universitat a Rússia i es realitzarà en línia, en rus i amb traducció simultània al castellà.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

15 d’Abril
INSCRIPCIÓ