15 de gener
El paper de les proteïnes en l’alimentació
El paper de les proteïnes en l’alimentació
15 de gener
El paper de les proteïnes en l’alimentació
El paper de les proteïnes en l’alimentació
15 de gener
Horaris:
18.00 – 19.00
Telèfon:
+34 605 82 82 10
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

El 15 de gener a les 18:00 la Fundació Cultural «CdR a Barcelona» i la Universitat Estatal de Sant Petersburg us conviden a la conferència ‘El paper de les proteïnes en l’alimentació’. La conferència serà impartida per Lidia Soprun, professora associada del Departament d'Organització de la Salut i Dret Mèdic. 

La trobada es realitzarà en línia, en rus i amb traducció simultània al castellà.

Les proteïnes han estat durant molt de temps objecte d’interminables debats en la nutrició moderna. Des de la indústria del fitness, que promou els batuts de proteïnes, fins als defensors de les dietes basades en plantes, que consideren perjudicial el consum de proteïna animal, el panorama informatiu està saturat de recomanacions contradictòries. Resulta difícil distingir on acaben els mites i comencen les dades científiques. Aquesta conferència proposa un enfocament científic equilibrat per comprendre el paper de les proteïnes en l’alimentació de l’ésser humà modern.

Durant la nostra trobada, coneixerem com han evolucionat les idees sobre les necessitats de proteïnes en les últimes dècades i per què les recomanacions dels anys 70 ja no s’ajusten als coneixements actuals. És realment necessari consumir proteïnes en cada àpat? Existeix una proporció òptima entre proteïnes d’origen animal i vegetal?

La conferència donarà una atenció especial a desacreditar els mites més estesos: per què l’antiga classificació de proteïnes en “completes” i “incompletes” ha quedat obsoleta, com l’excés de proteïnes afecta realment els ronyons i el sistema ossi, i en quines situacions els suplements proteics resulten innecessaris fins i tot per als esportistes.

Els habitants de Barcelona rebran consells pràctics adaptats a l’estil de vida mediterrani. De quina manera la cuina tradicional catalana pot satisfer completament les necessitats de proteïnes? Quins productes locals són les fonts més efectives d’aminoàcids? I, en traslladar-se d’un clima fred a la càlida regió mediterrània, és necessari ajustar la ingesta de proteïnes?

Al llarg de la conferència s’analitzaran els aspectes fonamentals de l’alimentació proteica al llarg de la vida, des de la infància fins a la vellesa. Els assistents aprendran què és la sarcopènia, per què representa un risc per a la salut i per què les persones grans solen necessitar més proteïnes que els joves, fins i tot quan la seva ingesta calòrica total és menor.

Una part especial de la xerrada estarà dedicada a les fonts de proteïna alternatives del futur, des d’insectes fins a la carn cultivada en laboratori. Quines d’aquestes opcions tenen un veritable potencial i quines acabaran sent només experiments de màrqueting, interessants però efímers?

A més, la conferència permetrà desenvolupar un enfocament personalitzat de l’alimentació proteica, basat en l’evidència científica més actual i no en modes passatgeres ni en els interessos comercials de la indústria de suplements esportius.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

15 de gener
INSCRIPCIÓ