9 de Setembre
El presoner del Caucas
Introducció a la pel·lícula de Serguei Bodrov Sr., projecció i debat
9 de Setembre
El presoner del Caucas
Introducció a la pel·lícula de Serguei Bodrov Sr., projecció i debat
9 de Setembre
Horaris:
18.00 –21.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

Estimats amics!

El 9 de setembre, al Cineclub de la Casa de Rússia, veurem la pel·lícula El presoner del Caucas de Serguei Bodrov Sr., basada en la història homònima de Lev Tolstoi.

Volem recordar-vos que abans de la projecció podreu escoltar una ponència en castellà sobre la pel·lícula i després de la projecció participar en debats.

La introducció comença a les 18 h, la projecció comença a les 19 h.

El director va unir hàbilment dues guerres txetxenes: la de al segle XIX, descrita per Tolstoi, i la del segle XX, durant la qual es desenvolupa el trama de la pel·lícula.

Els protagonistes, un jove i inexpert soldat Vània Jílin (Serguei Bodrov Jr.) i el suboficial Aleksandr (Oleg Ménshikov), un militar professional, resulten ferits en la batalla i acaben presoners del vell txetxè Abdul-Murat. Ell té el seu propi pla: el seu fill és presoner dels militars russos, i l'ancià espera negociar un intercanvi.

El 1997, el commovedor drama de guerra de Serguei Bodrov va ser nominat als Oscar a la millor pel·lícula estrangera.

És curiosa la coincidència que al director se li acudís la idea de crear aquesta obra abans de l'esclat del conflicte a Txetxènia. El guió va ser escrit també abans de l'inici de la guerra. Tot i que la pel·lícula no és una adaptació cinematogràfica del relat de Tolstoi en el sentit literal, el cineasta segueix les seves idees sobre que la guerra és un fet totalment aliè a la naturalesa humana. Els noms dels personatges i algunes trames també van ser "prestats" del clàssic rus.

Coordinadora del Cineclub: Elvira Araslànova, historiadora de cinema, graduada del taller de guió de Denis Rodímin (VGIK), guionista i fotògrafa, farà una introducció a la pel·lícula.

Us esperem el 9 de setembre al nostre Cineclub!

Data d'estrena: 1996

País: Rússia

Gènere: Drama, pel·lícula de guerra

Director: Serguei Bodrov Sr.

Guió: Serguei Bodrov Sr., Arif Aliyev, Borís Giller 

Operador: Pavel Lebeshev

Compositor: Leonid Desiàtnikov

Duració: 100 min.

Repartiment: Oleg Menxikov, Serguei Bodrov Jr., Jemal Sikharulidze, Susanna Mekhralieva, Aleksandr Bureiev, Valentina Fedotova

La pel·lícula es projectarà en rus amb subtítols en castellà.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

9 de Setembre
INSCRIPCIÓ