21 de Octubre
El retorn
Projecció online de la pel·lícula d’Andrei Zviagintsev i introducció
21 de Octubre
El retorn
Projecció online de la pel·lícula d’Andrei Zviagintsev i introducció
21 de Octubre
Horaris:
18.30 – 21.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

El 21 d'octubre, a les 19 h, El Cineclub de la Casa de Rússia a Barcelona us convida a veure la pel·lícula El retorn, el primer llargmetratge dirigit pel cineasta Andrei Zviagintsev.

El retorn va ser el primer llargmetratge del director i una obra emblemàtica en la història de cinema rus.

La pel·lícula ens narra la història de dos germans, Ivan i Andrei, quan en la seva vida apareix de sobte el seu pare, absent durant molts anys. Aquest home estrany, silenciós i, en realitat, totalment aliè a ells, se'ls emporta a una excursió de pesca. El viatge es perllongarà sis llargs dies, i els germans s'hauran d'enfrontar a dures proves que els hi ha preparat un pare del què no en saben pràcticament res: ni els motius de la seva desaparició, ni l'objectiu del seu retorn.

Cada dia es torna més i més difícil per a Ivan i Andrei portar-se bé amb aquesta persona taciturna i incomprensible. La tensió entre ells va en augment fins que, finalment, esclata un conflicte que acaba en tragedia.

El retorn és un exemple vívid de l'increïble que pot ser una opera prima: detallada, memorable i, per descomptat, original, tot i els obvis paral·lelismes amb el simbolisme de les pel·lícules d'Andrei Tarkovsky. La pel·lícula va ser reconeguda i guardonada amb molts premis no només a Rússia, sinó també en la resta de món. Entre ells, els cinc premis del Festival de Venècia, el premi descobriment europeu de l'European Film Awards (Andrei Zvyagintsev) i molts altres. La pel·lícula va permetre a Andrei Zvyagintsev incorporar-se amb honor a les files dels cineastes més cèlebres de Rússia, i va ser la primera de la llista de les seves notables obres.

Abans de la projecció podreu escoltar una conferència en castellà sobre la pel·lícula.

La introducció serà a càrrec de l’Anna Silyunas, directora general de la Casa de Rusia, crítica teatral i redactora.

La introducció comença a les 18.30 h i la projecció a les 19 h.

La pel·lícula es projectarà en rus amb subtítols en anglès.

Degut a les noves normes de seguretat la projecció de la pel·lícula El retorn es farà només online. Demanem disculpes per les molèsties.

Any d'estrena: 2003

País: Rússia

Gènere: drama

Director: Andrei Zvyagintsev

Guionistes: Vladímir Moiseenko, Aleksandr Novotoski-Vlásov

Operador: Mikhaïl Krichman

Durada: 105 min.

Repartiment: Vladímir Garin, Iván Dobronrávov etc.

Us esperem el 21 d'octubre al nostre Cineclub!

21 de Octubre
INSCRIPCIÓ