29 de Setembre
‘Els poetes de l'Edat de Plata: Georgi Ivanov i Irina Odoevtseva. Una història d'amor’
Una sèrie de conferències dedicada al 300è aniversari de la SPbSU
29 de Setembre
‘Els poetes de l'Edat de Plata: Georgi Ivanov i Irina Odoevtseva. Una història d'amor’
Una sèrie de conferències dedicada al 300è aniversari de la SPbSU
29 de Setembre
Horaris:
18.00 – 19.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

Tornaré – com a reflexió – en un món perdut.

Georgi Ivanov

L'apogeu de l'obra del poeta Georgi Ivanov va coincidir amb un punt d'inflexió a la vida del país. El poeta amb una sensibilitat exquisida va ser un convidat freqüent al club literari 'El gos vagabund' a Sant Petersburg, va mantenir correspondència amb el poeta Aleksandr Blok i va ser membre del 'Taller de poetes', que va liderar després de la mort de Nikolai Gumilyov. Ivanov no va poder acceptar la revolució i el setembre de 1922, juntament amb la seva dona, la poetessa Irina Odoevtseva, va abandonar Rússia, convertint-se en el primer poeta de l'emigració russa.

El 29 de setembre a les 18:00 us convidem a la conferència en línia ‘Poetes de l'Edat de Plata: Georgi Ivanov i Irina Odoevtseva. Una història d'amor’, que serà impartida per la candidata a ciències filològiques Nina Shcherbak.

Irina Odoevtseva, alumna de Nikolai Gumilyov, "una poetessa amb un llaç de cintes enorme als cabells", com es descrivia a si mateixa en un dels seus poemes, va descobrir la seva passió per la poesia a una edat molt primerenca. Va publicar la seva primera col·lecció de poemes, 'La cort dels miracles', el 1922, i el mateix any va emigrar a París amb el seu marit Georgi Ivanov. A l'estranger, va actuar no només com a poeta, sinó també com a prosista, sent l'autora de les novel·les 'Àngel de la mort' (1927), 'Isolda' (1931), 'Mirall' (1939), 'Deixa l'esperança per a sempre' (1954), que van tenir un gran èxit. Després de 65 anys d'emigració, Irina Odoevtseva tornarà a Sant Petersburg. A les seves memòries 'A ribes del Neva' i 'A ribes del Sena', publicades després de tornar a Rússia, la poetessa va explicar sobre la vida de la bohèmia a Sant Petersburg i París, així com sobre els poetes de l'Edat de Plata: Nikolai Gumilyov, Anna Ajmàtova, Marina Tsvetàieva, Zinaida Guipius, Georgi Adamovitx, Osip Mandelshtam i Andrei Beliy.

Abans de la seva mort, Georgi Ivanov escriurà una carta a l'emigració russa: “Faig una crida a tots els que em van apreciar com a poeta i els demano una cosa. Cuideu la meva dona, Irina Odoevtseva. Ella va ser la llum i la felicitat de tota la meva vida”.

Nina Shcherbak, graduada en Màster d'Arts a Gran Bretanya, és professora al Departament de Filologia Anglesa i Lingüística Cultural de la Universitat de Sant Petersburg, escriptora i guionista. Shcherbak també és autora de programes de televisió científics, quinze monografies i llibres sobre lingüística, literatulogia, filosofia del llenguatge i literatura anglesa.

La conferència es durà a terme com a part de la celebració del 300è aniversari de la primera universitat a Rússia.

La trobada es realitzarà en línia, en rus i amb traducció simultània al castellà.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

29 de Setembre
INSCRIPCIÓ