23 de Setembre
Est/Oest
Projecció de la pel·lícula de Régis Wargnier i Serguei Bodrov Sr.
23 de Setembre
Est/Oest
Projecció de la pel·lícula de Régis Wargnier i Serguei Bodrov Sr.
23 de Setembre
Horaris:
19.00 – 21.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

Estimats amics!

El 23 de setembre a les 19 h, us convidem a Cineclub de la Casa de Rússia per veure la pel·lícula dramàtica Est/Oest dirigida per Régis Wargnier, rodada l'any 1999 i basada en la novel·la autobiogràfica de Nina Krivoxeina Quatre terços de la nostra vida.

La pel·lícula està ambientada a finals de la dècada de 1940, durant la postguerra, quan en plena onada del patriotisme molts immigrants russos van tornar a la Unió Soviètica. El metge rus Aleksei Golovin (Oleg Ménxikov) amb la seva dona francesa Marie (Sandrine Bonnaire) i el seu fill, s'enfronten, a l'arribar a l'URSS, a la terrible realitat del règim totalitarista de Stalin. La majoria dels que van viatjar amb ells al vaixell de vapor que els va portar de tornada a la pàtria que van fer el viatge en el vaixell de vapor amb ells són enviats a camps de concentració o afusellats. En el món de la terror estalinista no queda cap espai per a la felicitat.

Les vides dels protagonistes s'entrellacen amb les dels seus veïns de l'apartament comunal: l’Olga, una informant del Ministeri de l'Interior, Anastasia Aleksándrovna, gairebé obligada a oblidar del seu origen noble, i el seu nét Sasha, un esportista talentós.

Degut als protocols de seguretat, us demanem realitzar la inscripció amb anticipació i de manera obligatòria, ja que l’aforament màxim de les nostres activitats presencials és de 10 persones. Per a la projecció online via zoom les places són il·limitades. Rebreu l’enllaç després de fer la inscripció.

Us esperem el 23 de setembre al nostre Cineclub!

La pel·lícula es projectarà en rus amb subtítols en castellà.

Data d'estrena: 1999

País: Rússia, França, Bulgaria, Ucraïna

Gènere: drama, melodrama

Director: Régis Wargnier

Guió: Serguei Bodrov Sr.

Operador:  Laurent Dailland

Duració: 119 min.

Repartiment: Oleg Ménxikov, Sandrine Bonnaire, Serguei Bodrov Jr, Tatiana Dòguileva, Catherine Deneuve

23 de Setembre
INSCRIPCIÓ