14 de Maig
Exposició d'obres dels participants del 3r Gran Plenair de la Residència artística ‘Dacha Benois’
Visita guiada virtual amb Eugenia Petrasheny
14 de Maig
Exposició d'obres dels participants del 3r Gran Plenair de la Residència artística ‘Dacha Benois’
Visita guiada virtual amb Eugenia Petrasheny
14 de Maig
Horaris:
18.00 – 19.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

La conferència ha estat posposada fins a nou avís. La nova data de la conferència es donarà a conèixer més endavant.

La Carretera de Peterhof és un sistema paisatgístic-arquitectònic únic de residències imperials, cases privades, jardins i parcs, on es combinen construccions de diferents estils i èpoques. Segons el pla de Pere I, els terrenys amb les hisendes al llarg d'aquesta carretera s'havien de convertir en un conjunt arquitectònic gegantí que eclipsés en bellesa el camí de París a Versalles.

El 14 de maig a les 18:00 hores la Fundació Cultural ‘CdR a Barcelona’ i la Universitat Estatal de Sant Petersburgo us conviden a la visita guiada virtual per l'exposició d'obres dels participants del 3r Gran Plenair de la Residència artística ‘Dacha Benois’. Actualment, l'exposició es duu a terme al Museu d'Història de la ciutat de Lomonósov, ubicat en una mansió construïda a l'estil modernista a finals del segle XIX i principis del XX. A l'exposició es presenten pintures d'artistes professionals i talentosos estudiants de la Facultat d'Arts de la Universitat Estatal de Sant Petersburg, realitzades en el període entre la primavera del 2023 i fins a l'hivern del 2024. Els artistes capturen els paisatges i els llocs d'interès dels voltants de l'única Carretera de Peterhof, que connecta Sant Petersburg amb Oranienbaum.

Els pintors paren  especial atenció als conjunts arquitectònics i paisatgístics de l'antic poble de Bobylskaia, amb les cases de camp de Benois, Grube i Kron, ubicades a la costa del Golf de Finlàndia. També a l'exposició podreu veure la hisenda “Serguíevka”, el palau del duc de Leuchtenberg, amb la seva enigmàtica casa anglesa (xinesa), ponts, estanys i cascades del riu Kristatelka.

Us agradaria contemplar les imatges de l'arquitectura antiga capturada a les pintures de talentosos artistes? Us esperem el 21 de març per submergir-vos en un viatge virtual pel món de l'art.

La visita guiada, que es durà a terme com a part de la celebració del 300è aniversari de la primera universitat a Rússia, serà impartida per Eugenia Petrasheny, membre de la junta de la Unió d'Arquitectes de Sant Petersburg, professora titular al Departament de Disseny de la Universitat Estatal de Sant Petersburg i arquitecta en cap i cofundadora de l'Oficina d'Arquitectura de “Els successors de Benois”.

La visita guiada es realitzarà en línia, en rus i amb traducció simultània al castellà.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

14 de Maig
INSCRIPCIÓ