30 de Abril
Gagarin. El primer a l'espai
Projecció de la pel·lícula de Pavel Parjomenko
30 de Abril
Gagarin. El primer a l'espai
Projecció de la pel·lícula de Pavel Parjomenko
30 de Abril
Horaris:
19.00 – 21.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

En 2021, Rússia celebra el 60 aniversari del primer vol tripulat a l'espai.

El 12 d'abril de 1961, el cosmonauta soviètic Yuri Gagarin va fer la volta al món en 108 minuts a la nau espacial "Vostok" i va aterrar amb èxit prop del poblat de Smelovka, regió de Saratov. El somni més fantàstic i atrevit de la humanitat s'havia fet realitat.

El 30 d'abril a les 19 hores el Cineclub de Casa de Rússia us convida a veure la projecció de la pel·lícula "Gagarin. Primer a l'espai" del director Pavel Parjomenko. La pel·lícula està dedicada al primer cosmonauta del planeta Yuri Gagarin, la seva infància, la preparació per al vol i la lluita pel dret a ser el primer.

Per entrar al primer equip de cosmonautes, Yuri Gagarin va haver de passar el concurs, en què van participar tres mil pilots de combat de tot el país. Els vint llegendaris que van ser seleccionats eren els millors dels millors. Ningú sabia qui anava a convertir-se en el primer home a l'espai. Només una cosa estava ben clara: en el camí cap a les estrelles la gravetat no seria l’únic rival. 

"Gagarin. Primer a l'espai" es va convertir en la primera pel·lícula-biografia del cosmonauta soviètic aprovada per la seva família.

La pel·lícula es projectarà a la Casa de Rússia en rus amb subtítols en castellà.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

La Fundació Benèfica Casa de Rússia és una plataforma independent i oberta a tothom, un vincle entre la cultura russa i espanyola. Pots donar suport a la Fundació a través d'aquest enllaç o el mateix dia de l'esdeveniment a la Casa de Rússia.

Any d’estrena: 2013

País: Rússia

Gènere: drama, biografia, història

Director: Pavel Parjomenko

Guió: Oleg Kapanets, Andrei Dmitriev

Operador de càmera: Anton Antonov

Compositor: George Callis

Duració: 108 min.

Repartiment: Yaroslav Zhalnin, Mikhail Filippov, Vladimir Steklov, Olga Ivanova, Vadim Michman, Daniil Vorobyov, Nadezhda Markina, Victor Proskurin, Inga Oboldina, Valeri Afanasyev, entre d'altres.

Us esperem el 30 d’abril al nostre Cineclub!

30 de Abril
INSCRIPCIÓ