30 de Setembre
Germà
Projecció de la pel·lícula d’Aleksei Balabànov i ponència
30 de Setembre
Germà
Projecció de la pel·lícula d’Aleksei Balabànov i ponència
30 de Setembre
Horaris:
18.00 – 21.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

El 30 de setembre a les 19 h, a la Casa de Rússia a Barcelona, ​​es projectarà la pel·lícula Germà d’Aleksei Balabànov, una obra de culte de cinema rus dels anys noranta i inclosa en la llista de les 100 millors pel·lícules russes de tot el temps.

Segons el productor de la pel·lícula, Serguei Seliànov, un dels principals objectius va ser l'intent de "gravar" el període de transició entre el "sistema de vida comunal" de l'època de socialisme i la "responsabilitat individual" del capitalisme rus dels anys 90 del segle XX. Va ser el moment quan cada persona va tenir l'oportunitat de realitzar al màxim el seu potencial en un món desordenat, on fins i tot els llaços familiars, que donen el nom a la pel·lícula, van deixar de funcionar. El director Aleksei Balabànov va tractar de mostrar la importància i el valor d'aquestes relacions perdudes, encara que el seu protagonista opta per afrontar les dures circumstàncies del moment.

"El Germà és alhora una tragèdia i una comèdia sobre la solitud d'un personatge que, tot i haver somiat amb tenir una família, va acabar en un cementiri luterà, amb la seva pistola i acompanyat per un alemany, i també per un cineasta mort de por. Sembla pressentir que estan a punt d’arribar nous temps, en què no hi haurà lloc ni per a l'autor ni per a l'actor. I el mateix protagonista serà apropiat i anomenat ‘germà’ per uns lladres vulgars ... De fet, el Danila Bagrov no tenia germans. Era l'únic", va escriure el crític de cinema Anton Dolin en la seva ressenya dedicada al vintè aniversari de la pel·lícula.

El rodatge de la pel·lícula es va dur a terme en les condicions de la més estricta limitació econòmica. Al país hi havia una aguda escassetat de diners, i això, per descomptat, també afectava al cinema. El protagonista es va gravar vestit sempre amb el mateix jersei vell i estirat, comprat en una botiga de segona mà per 35 rubles (4 euros). El cost de l'escenografia es va reduir gairebé a zero, ja que el rodatge s'havia realitzat en apartaments, portals i carrerons reals. Tot això, juntament amb la increïble actuació de Serguei Bodrov Jr., li va donar a la pel·lícula un realisme commovedor.

El 17 de maig de 1997, el Germà es va projectar al festival de Cannes en el marc del programa Una mirada especial (Un Certain Regard). A l'acabar la projecció, el públic es va posar dret i va aplaudir durant quinze minuts.

La pel·lícula Germà, el rodatge de la qual va costar uns 10.000 dòlars, va ser una de les més taquilleres del seu temps, i el protagonista, Danila Bagrov, es va convertir per sempre en el més autèntic, apassionat i, de vegades, despietat, cercador de la veritat i del seu propi lloc en aquella Rússia força esfondrada i permanentment mutable dels anys 90.

Volem recordar-vos que abans de la projecció podreu escoltar una ponència en castellà sobre la pel·lícula.

La introducció comença a les 18 h, la projecció comença a les 19 h.

Coordinadora del Cineclub: Elvira Araslànova, historiadora de cinema, graduada del taller de guió de Denis Rodímin (VGIK), guionista i fotògrafa.

Ponència: 5 euros

Degut als protocols de seguretat, us demanem realitzar la inscripció amb anticipació i de manera obligatòria, ja que l’aforament màxim és de 10 persones.

La pel·lícula es projectarà en rus amb subtítols en castellà.

Data d'estrena: 1997

País: Rússia

Gènere: drama

Director: Aleksei Balabànov

Guió: Aleksei Balabànov

Operador: Serguei Astàkhov

Duració: 96 min.

Repartiment: Víctor Sukhorúkov, Serguei Bodrov Jr., Svetlana Pismitxenko etc.

Us esperem el 30 de setembre al nostre Cineclub!

30 de Setembre
INSCRIPCIÓ