6 de Març
Idili d'oficina
Projecció de la pel·licula d’Eldar Ryazanov amb el guia de cinema Serguei Tomash
6 de Març
Idili d'oficina
Projecció de la pel·licula d’Eldar Ryazanov amb el guia de cinema Serguei Tomash
6 de Març
Horaris:
18.30 – 20.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

Estimats amics!

Comencem una nova sèrie de conferències sobre cinema amb Serguei Tomash, editor, periodista i brillant coneixedor del món de cinema que, especialment per a les nostres trobades, seleccionarà pel·lícules que són rellevants avui, i parlarà de cadascuna durant una conferència precedent a la projecció.

El 6 de març a les 18.30 hores a la Fundació Cultural “CdR a Barcelona” tindrà lloc la projecció de la pel·lícula “Idili d'oficina” d’Eldar Ryazanov. Aquesta comèdia lírica es va convertir en líder de la taquilla el 1978 i sempre va ser una de les pel·lícules soviètiques més populars. Serguei Tomash ens explicarà per què és important tornar a veure aquest famós llargmetratge avui dia

El protagonista de l'obra és Anatoly Efremovich Novoseltsev (Andrey Myagkov), un empleat comú i solter tímid, amb dos fills, que somia aconseguir un ascens. Pel bé del seu objectiu, seguint el consell d'un amic, Novoseltsev decideix coquetejar amb la directora Lyudmila Prokofievna Kalugina (Alisa Freindlikh), una dona solitària i severa, a primera vista, a qui els seus col·legues anomenen d’amagades “la vella”, tot i que només té 36 anys! Després dels sorprenents girs de guió (gràcies als guionistes Emil Braginsky i Eldar Ryazanov), l'amor triomfa, i als crèdits finals ens assabentem que nou mesos més tard la família de Novoseltsev té tres fills.

Sobre el presentador

Serguei Tomash feia conferències i organitzava un club de cinema a la galeria comercial més famosa del Rússia, el GUM de Moscou, el Museu d'Art Multimèdia, el Club intel·lectual 418, la sala de conferències de cambra L'Appartement 83 i el Museu Jueu i Centre de Tolerància. Va participar al programa educatiu sobre el periodisme d'Alena Doletskaya, entre d'altres. Serguei Tomash està segur que el material ha de ser excitant, per la qual cosa la seva tasca principal és presentar les pel·lícules seleccionades per a les nostres reunions de manera que desperten la nostra curiositat i que tinguem ganes de posar-nos a veure-les immediatament.

La pel·lícula es projectarà a la Fundació Cultural CdR a Barcelona en rus amb subtítols en castellà.

Entrada lliure 

Participació amb inscripció prèvia.

Sobre la pel·lícula

Estrena: 1977

País: l'URSS

Gènere: comèdia lírica

Director: Eldar Ryazanov

Guió: Emil Braginski, Eldar Ryazanov

Càmera: Vladímir Najabtsev

Compositor: Andréi Petrov

Repartiment: Alisa Freindlich, Andrey Myagkov, Svetlana Nemolyaeva, Oleg Basilashvili, Liya Akhedzhakova

6 de Març
INSCRIPCIÓ