30 de Octubre
Illa de Kizhí: tresor arquitectònic del Nord
Reportatge online des del museu
30 de Octubre
Illa de Kizhí: tresor arquitectònic del Nord
Reportatge online des del museu
30 de Octubre
Horaris:
18.00 – 19.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

“Viatjar és viure”, va dir el gran narrador Hans Christian Andersen.

Avui en dia, ara que viatjar s’ha tornat difícil, et convidem a visitar els racons més bells i llunyans de Rússia sense sortida de casa, per tal de conèixer la seva història i cultura.

El 30 d’octubre a les 18 h anirem a Karelia, terra de llacs i boscos, concretament a la illa de Kizhí, un dels llocs amb més màgia i misteri de Rússia on tot allò que ens envolta respira història.

Acompanyants del personal del museu Kizhí farem “un passeig” per el seu territori veient els edificis del complex aprendrem els secrets dels arquitectes russos, i parlarem de com els especialistes del Centre Panrus V.S.Rajmánov per a la Preservació de l’Arquitectura de fusta han aconseguit mantenir casi intactes cada un dels monuments arquitectònics de valor incalculable d’aquest museu.

Zaonezhie, la regió on es troba el museu, és el “collaret de plata del Nord” i una de les regions més interessants del Nord de Rússia quan parlem de historia i cultura. Els pobles de Zaonezhie han aportat des de fa segles tan artesans com artistes i poetes a la cultura russa. Gràcies als pagesos dels pobles propers a Kizhí i als col·leccionistes de folklore rus, les cançons, llegendes i epopeies populars encara sobreviuen a dia d’avui, i han esdevingut una part bàsica de la cultura nacional. Bogatir Ilya Múromets el valent o el savi knyaz Vladimiro I de Kiev (anomenat Krasnoe Solnyshko) també són “nascuts” a Kizhí.

El principal objectiu de tota viatger que visiti Kizhí són les obres mestres arquitectòniques de fusta del seu museu. En l’edat Mitjana Kizhí era el centre de la vida religiosa de la zona. Els fusters de Zaonezhie eren famosos a tot el país, i diu la llegenda que l'església de Transfiguració fou construïda per un únic mestre sols amb una destral, però cap clau. Conta la llegenda que al acabar, tal mestre va llençar la destral al riu i digué “Aquesta església ha estat construïda pel mestre Néstor. No hi ha cap altre capaç d’igualar-la en el món. I mai hi serà”

El museu Kizhí, on ens traslladarem durant la trobada online, inclou més de 80 monuments d’arquitectura de fusta: cases privades i dependències, capelles de fusta i esglésies... I la perla de la col·lecció; el conjunt arquitectònic de Kizhí protegit per la UNESCO.

“L’aventura val la pena”, va dir Aristòtil.

Comencem aquesta plegats!

Participants

Bogdánova Elena - directora del museu Kizhí

Filimónov Alexánder - secretari científic

Nezvitskaya Tatiana - directora adjunta de restauració

Búktxina Olga – experta principal del Servei de Gestió del Monument Patrimoni de la Humanitat i de Suport al Funcionament del Centre Panrus V.S. Rajmánov per la Preservació de l’Arquitectura de Fusta

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

L’esdeveniment se realitzarà en rus.

30 de Octubre
INSCRIPCIÓ