2 de Febrer
Insight al laboratori i a la vida real: misteris sense resoldre
Conferència en línia de Nadezhda Moroshkina
2 de Febrer
Insight al laboratori i a la vida real: misteris sense resoldre
Conferència en línia de Nadezhda Moroshkina
2 de Febrer
Horaris:
18.00 – 19.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

Insight és un dels fenòmens més famosos del pensament, que ha estat investigat per científics durant més de cent anys. Podem dir que l'insight és un mecanisme especial, diferent del pensament analític? Quant hem avançat en la comprensió d’aquest fenomen?

El 2 de febrer a les 18:00 tenim el plaer de convidar-vos a la conferència en líniaInsight al laboratori i a la vida real: misteris sense resoldre”, que serà impartida per la candidata de ciències psicològiques i l’investigadora principal de l'Institut de Recerca Cognitiva de la Universitat Estatal de Sant Petersburg Nadezhda Moroshkina.

Durant la nostra trobada parlarem sobre com sorgeixen noves idees a la ment del creador i perquè científics, inventors i altres professionals creatius donen tanta importància als seus insights. Com poden estar segurs que les seves idees tenen valor, si garantir la seva exactitud pot portar dies, mesos o fins i tot anys? Al llarg de la conferència ens centrarem en els enfocaments principals per explicar el fenomen d'insight en la ciència cognitiva moderna. També veurem què mostren els estudis de laboratori sobre aquest tema i quines preguntes encara queden sense resposta.

Nadezhda Moroshkina

Del 2006 al 2018 ha estat professora a la Facultat de Psicologia i a la Facultat de Ciències i Arts Liberals de la Universitat Estatal de Sant Petersburg. Des del 2018 és l’investigadora principal a l'Institut de Recerca Cognitiva. Els seus interessos inclouen la recerca experimental sobre el pensament creatiu, l'aprenentatge implícit i la memòria i la metacognició i les il·lusions cognitives. És autora de cursos de psicologia cognitiva i experimental i també forma part de l'equip d'autors del curs “Psicologia de la consciència” a la plataforma online Coursera.

Nadezhda Moroshkina participa regularment en conferències, escoles i simposis científics internacionals, entre els quals cal destacar el Congrés Rus de Psicologia, la Conferència Internacional sobre Ciències Cognitives i l'Escola d'Hivern de Psicologia de la Universitat Estatal de Sant Petersburg. Membre del Comitè de Programa de la Conferència “Ciència Cognitiva a Moscou: noves investigacions” (2017, 2019, 2021), membre del consell editorial de la revista “Investigació psicològica” i de la “Revista russa de ciència cognitiva”. Autora de més de cent publicacions científiques sobre psicologia cognitiva i mètodes de recerca.

La trobada es farà en línia, en rus i amb traducció simultània al castellà.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

2 de Febrer
INSCRIPCIÓ