29 de Maig
Joseph Brodsky i Anna Akhmatova
Destins i mons literaris de dos grans poetes
29 de Maig
Joseph Brodsky i Anna Akhmatova
Destins i mons literaris de dos grans poetes
29 de Maig
Horaris:
11.00 – 12.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

Estimats amics! 

Dedicarem el nostre proper Cafè literari al Joseph Brodsky: el famós poeta rus i nord-americà, assagista, Premi Nobel de Literatura, que podria haver complert 80 anys aquest 24 de maig.

Quan es tracta de poetes de tanta importància, com ho va ser el Joseph Brodsky, sempre ens preguntem: quins són els “arrels” del seu llenguatge poètic? Són fruits originals o van néixer dins d’una tradició?

En el seu discurs de Premi Nobel, el Brodsky va parlar dels cinc poetes que li havien influït més. Entre aquelles persones va esmentar l’Anna Akhmatova.

L’any 1963, a Moscou, l'Akhmatova va signar per al Brodsky un poemari seu: «Al Joseph Brodsky, els poemes del qual em semblen màgics».

L’any 1972, quan emigrava a l’estranger, el Brodsky es va emportar tan sols dos llibres: un poemari del John Donn i un altre de l’Anna Akhmatova.

A la trobada al nostre Cafè literari de la Casa de Rússia, que es realitzarà el 29 de maig a les 11.00 h, parlarem del lligam entre els destins i mons poètics de dos grans poetes grans: l’Anna Akhmatova i el Joseph Brodsky.

Conferenciant: el Denís Akhàpkin, docent del Departament d’Investigacions Interdisciplinàries en l’Àmbit de Llengües i Literatures de la Universitat Estatal de Sant Petersburg, doctor en Filologia, professor associat de l’Institut d’Escriptura i Pensament del Bard College (EUA). Premi de la Facultat de les Arts i les Ciències Lliures «A la professionalitat» (any acadèmic 2008/09). Professor del programa «Arts i ciències lliures» («Arts i Humanitats»).

La trobada es realitzarà en rus.

La participació és gratuïta, però cal registrar-se.

29 de Maig
INSCRIPCIÓ