6 de Juliol
La bellesa és als ulls de l'espectador
Del cicle de conferències “La bellesa en el llenguatge de les neurones: les bases biològiques de l’estètica”
6 de Juliol
La bellesa és als ulls de l'espectador
Del cicle de conferències “La bellesa en el llenguatge de les neurones: les bases biològiques de l’estètica”
6 de Juliol
Horaris:
18.00 – 19.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

Els científics creuen que reaccionem a l'art principalment de manera fisiològica i després donem una resposta emocional. Per què és important estudiar la percepció visual des del punt de vista científic i com les característiques del sistema visual afecten la comprensió de l'art?

El 6 de juliol a les 18:00 us convidem a la conferència en línia ‘La bellesa és als ulls de l'espectador’, que continuarà la sèrie de trobades ‘La bellesa en el llenguatge de les neurones: les bases biològiques de l'estètica’. La conferència serà impartida per la candidata de ciències psicològiques, Daria Podvigina.

L'ull és un òrgan increïblement complex, ‘una part del cervell portada a la perifèria’. Les característiques de l'estructura i el funcionament dels diferents nivells del sistema visual determinen en gran mesura com percebem les obres d'art. Alguna vegada us heu preguntat com els artistes creen la il·lusió de profunditat als seus llenços? Quin és el secret de l'enigmàtic somriure de Mona Lisa i què permet a les obres abstractes transmetre emocions? Trobarem respostes a aquestes i moltes altres preguntes durant la nostra trobada el 6 de juliol.

Sobre l'autora de la conferència

Daria Podvigina es va graduar a la Facultat de Psicologia de la Universitat Estatal de Sant Petersburg el 2002 i va començar a treballar a l'Institut de Fisiologia de Pavlov de l'Acadèmia Russa de Ciències el mateix any. Des del 2015, és investigadora principal al Laboratori d'Estudis Cognitius de la Universitat Estatal de Sant Petersburg (des del 2020, l'Institut d'Estudis Cognitius de la Universitat Estatal de Sant Petersburg). La seva àrea d'interès científic principal són els mecanismes neurofisiològics i psicofisiològics de la percepció visual i el reconeixement d'imatges complexes. Autora de més de 40 treballs científics, també imparteix una sèrie de disciplines a l'Institut d'Estudis Cognitius i a la Facultat d'Arts i Ciències Liberals de la Universitat Estatal de Sant Petersburg (cursos com  ‘Introducció a les ciències de la vida’, ‘L'ésser humà : evolució, cultura, comportament’, entre d’altres).

La trobada es farà en línia, en rus i amb traducció simultània al castellà.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

6 de Juliol
INSCRIPCIÓ