17 de maig
La formació de la viticultura moderna a Espanya a través del prisma de la garnatxa
Una sèrie de conferències “Immersió a la cultura del vi” amb el periodista especialitzat en vins Ilya Kirilin
17 de maig
La formació de la viticultura moderna a Espanya a través del prisma de la garnatxa
Una sèrie de conferències “Immersió a la cultura del vi” amb el periodista especialitzat en vins Ilya Kirilin
17 de maig
Horaris:
19.00 – 20.30
Telèfon:
+34 605 82 82 10
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

El 17 de maig a les 19:00 us convidem al segon tast i conferència 'La formació de la viticultura moderna a Espanya a través del prisma de la garnatxa', que es durà a terme com a part del nou cicle 'Immersió en la cultura del vi' i anirà a càrrec del periodista Ilya Kirilin, conegut com a Garnatxa_Man. El tast i la conferència es faran en rus.

Hi ha hagut un temps en què la garnatxa va ser la varietat de raïm negre més comuna a Espanya, però amb els anys va perdre protagonisme davant l'empenta de la Rioja, Ribera i el tempranillo, sent relegada a un segon o fins i tot tercer pla. Tot i això, la seva història reflecteix els canvis que ha viscut el país al llarg del segle XX i el que portem del XXI. Per això, avui més que mai, val la pena mirar l'evolució d'Espanya i de la seva societat a través del prisma de la garnatxa, aquest fil conductor entre el terrer i les històries humanes.

En aquest seminari pràctic descobrirem les històries d'èxit d'algunes de les figures més destacades del vi espanyol en els últims 30 anys, aquells que han dedicat la seva vida per complet a una sola varietat de raïm: la garnatxa. Durant la tast i la conferència, tractarem els següents temes:

• Álvaro Palacios i el seu geni del màrqueting convertit en llegenda — la famosa història dels tovallons blancs, que avui es estudia als cursos de màrqueting del vi.

• Daniel Ramos, un espanyol nascut a Austràlia que va tornar a la seva terra ancestral i es va trobar al cor de la revolució del vi natural.

• Tres joves entusiastes que es van unir per crear Comando G, un projecte clau per a la garnatxa, que en només 15 anys ha obtingut tres vegades la puntuació més alta possible de 100 punts.

• Fernando Mora, un enginyer de Saragossa que va elaborar el seu primer vi a la banyera i, pocs anys després, es va convertir en Master of Wine.

• Els Germans Sanz van heretar el celler del seu pare amb deutes i dificultats, però van trobar el seu propi camí, donant vida a unes etiquetes fàcilment recognoscibles per les seves il·lustracions d'aus.

• Els Germans Anguera van triomfar primer amb vins potents i madurs que van conquerir la crítica nord-americana, però després van fer un gir radical, apostant per recuperar el llegat dels seus avantpassats.

• Dominique i Tatiana, dues ments brillants del Priorat que demostren que la tradició no és una doctrina intocable, i que un gran vi espanyol també es pot fer sense passar per la barrica.

Us esperem el 17 de maig a les 19:00 al Saló Verd (carrer de Josep Anselm Clavé, 31, 08002 Barcelona).

Durada: 1,5 hora.

Entrada: 45 euros.

Limitat el nombre de participants.

Per comprar les entrades, si us plau, utilitzeu el enllaç.

17 de maig
INSCRIPCIÓ