12 de Gener
La novel·la de Jerome Salinger “El guardià entre el sègol” i el trastorn d'estrès posttraumàtic
Una sèrie de conferències dedicada al 300è aniversari de la SPbSU
12 de Gener
La novel·la de Jerome Salinger “El guardià entre el sègol” i el trastorn d'estrès posttraumàtic
Una sèrie de conferències dedicada al 300è aniversari de la SPbSU
12 de Gener
Horaris:
18.00 – 19.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

L'octubre del 1941, Jerome Salinger va rebre la notícia que la revista The New Yorker havia acceptat la publicació del seu relat que ell mateix va nomenar “una trista història humorística de les vacances nadalenques d'un estudiant d'una escola privada”. En lloc del títol original, Salinger li va donar a la publicació de la revista un de nou: “Un petit disturbi a Madison Avenue”. El protagonista d'aquesta obra en gran part autobiogràfica va ser Holden Caulfield, un jove que viu a Nova York. El relat va ser publicat el 21 de desembre de 1946 a l'última pàgina de la revista entre els anuncis. Cinc anys després, aquest text esdevindrà la novel·la més venuda al món.

El 12 de gener a les 18:00 us convidem a la conferència en línia “La novel·la de Jerome Salinger “El guardià entre el sègol” i el trastorn d'estrès posttraumàtic”. La conferència serà impartida per la candidata a ciències filològiques Nina Shcherbak.

Després de la Segona Guerra Mundial, molts artistes, escriptors i intel·lectuals europeus es van traslladar als Estats Units per fer realitat les seves idees més agosarades. L'art abstracte a Nova York va començar a desenvolupar-se activament, van aparèixer noves estructures arquitectòniques, es van construir carreteres i túnels, es van obrir nous estadis i parcs. El paper de la dona a la societat es va fer cada vegada més important. Els joves volien viure a la capital per rebre una bona educació. El progrés tampoc es va aturar: el 1945 va aparèixer el primer ordinador i el 1947 la primera televisió. La ràdio va continuar sent la principal font d'entreteniment i d'informació; i anava creixent l'interès per la moda. Però malgrat totes les innovacions i notícies positives, la petjada tràgica de la guerra prevalia a l'estat d'ànim de la gent.

En aquest mateix moment neix Holden Caulfield, un rebel protagonista de la novel·la “El guardià entre el sègol”, publicada per Jerome Salinger el 1951. Caulfield té setze anys, mira el món des de dalt i qüestiona els valors d'una societat elitista. Jerome Salinger va aconseguir crear un retrat d'un veritable adolescent, en què els trets positius coexisteixen amb la irritabilitat i la impulsivitat. La novel·la “El guardià entre el sègol” no només es convertirà en un símbol de la rebel·lió juvenil i l'inconformisme de l'Amèrica dels anys 50, sinó que portarà la societat a adonar-se de les tràgiques conseqüències de la Segona Guerra Mundial.

Sobre la novel·la de Jerome Selinger, que va tenir una influència especial en la cultura mundial de la segona meitat del segle XX, parlarem durant la nostra propera conferència.

Nina Shcherbak, graduada en Màster d'Arts a Gran Bretanya, és professora al Departament de Filologia Anglesa i Lingüística Cultural de la Universitat de Sant Petersburg, escriptora i guionista. Shcherbak també és autora de programes de televisió científics, quinze monografies i llibres sobre lingüística, literatulogia, filosofia del llenguatge i literatura anglesa.

La conferència es durà a terme com a part de la celebració del 300è aniversari de la primera universitat a Rússia.

La trobada es realitzarà en línia, en rus i amb traducció simultània al castellà.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

12 de Gener
INSCRIPCIÓ