13 de Maig
La novena companyia
Introducció a la pel·lícula de Fiòdor Bondartxuk, projecció i debat
13 de Maig
La novena companyia
Introducció a la pel·lícula de Fiòdor Bondartxuk, projecció i debat
13 de Maig
Horaris:
19.00 – 21.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

El Cineclub de la Casa de Rússia us convida a veure la pel·lícula "La novena companyia" del director Fiódor Bondarchuk!

La pel·lícula narra la història d'un petit grup de reclutes del servei actiu de l'exèrcit soviètic. La trama es desenvolupa a la fi dels anys 80. Als joves reclutes Chugun, Lyuty, Vorobey i Stas els envien a l'Afganistan, i no s'imaginen el cruel camí que els hi espera. Al centre d'entrenament, els nouvinguts són preparats per convertir-se en armes per assassinar. Durant mig any de proves contínues els nois aprendran a matar sense misericòrdia. Els encapçalarà el sotsoficial Dygalo, que ha viscut de primera mà tots els horrors de la guerra. Després de complir amb la sèrie d'assajos, els nois es converteixen en homes de veritat. Un cop acabat l'entrenament, els soldats es converteixen en part d'una de les unitats més valentes de l'exèrcit soviètic: la llegendària Novena Companyia. La seva primera missió de combat és protegir el comboi que transporta municions i menjar. Els soldats s'instal·len en un turó, a l'altura de 3.234 metres, i, atrinxerats, esperen l'arribada de la columna del comboi. En aquest mateix moment, el comandament soviètic retira les seves tropes del país, sense recordar als fidels fills de la pàtria, que heroicament intenten complir el seu deure.

El guió, escrit per Yuri Korotkov, està basat en fets reals que van tenir lloc durant la guerra a l'Afganistan. Abans del rodatge, els veterans de la llegendària "novena companyia" van assessorar els actors.

La pel·lícula "La novena companyia" va rebre molts premis cinematogràfics a Rússia.

Us hi esperem al nostre Cineclub el 13 de maig!

Per als russoparlants: la introducció és a les 18.30h, la projecció a les 19.00h.

Per als hispanoparlants: la introducció és a les 18.00h, la projecció a les 19.00h.

Coordinadora del Cineclub: Elvira Araslànova, historiadora del cinema, graduada en el taller de guió de Denis Rodímin (VGIK), guionista i fotògrafa, farà una introducció a la pel·lícula.

Data d’estrena: 2005

País: Rússia, Ucraïna, Finlàndia

Gènere: Drama, pel·lícula de guerra

Director: Fiòdor Bondartxuk

Guió: Yuri Korotkov

Operador: Maksim Osadtxi

Compositor: Dato Ievgenidze

Duració: 130  min.

Repartiment: Artur Smoliàninov, Aleksei Txadov, Konstantín Kriúkov, Ivan Kokòrin, Mikhaïl Evlànov, Artiom Mikhalkov, Soslan Fidàrov etc.

La pel·lícula es projectarà en rus amb subtítols en castellà.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

13 de Maig
INSCRIPCIÓ