19 de Maig
“Laura de la Trinitat i Sant Sergi”
De la sèrie de conferències "Monestirs de Moscou i de la seva regió"
19 de Maig
“Laura de la Trinitat i Sant Sergi”
De la sèrie de conferències "Monestirs de Moscou i de la seva regió"
19 de Maig
Horaris:
18.00 – 19.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

El nou cicle de conferències en línia “Monestirs de Moscou i de la seva regió”, que començarà a Casa de Rússia a Barcelona a mitjans del mes de maig, us portarà a llocs llunyans amb paisatges pintorescos, els encants dels quals us recomanem descobrir personalment. Al llarg del cicle coneixereu la centenària història dels santuaris russos més venerats i la seva arquitectura.

El 19 de maig a les 18:00 hores us convidem a visitar a Sèrguiev Posad i a un dels monestirs més famosos de l'església ortodoxa russa: la Santíssima Laura de la Trinitat i Sant Sergi. El monestir situat a la regió de Moscou sobre el riu Konchura va ser fundat per Sant Sergi de Rádonezh el 1337. El conjunt arquitectònic de la Laura de la Trinitat i Sant Sergi està declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. La conferència serà impartida per María García, arquitecta, dissenyadora i art-manager de Casa de Rússia.

Durant segles, Laura de la Trinitat i Sant Sergi ha estat un dels més grans centres d'educació i cultura espiritual. El monestir compta amb una biblioteca única de llibres manuscrits i impresos antics, mentre que els novicis de Laura van fundar i van ajudar a centenars de monestirs russos. La iconostasi de la catedral de la Trinitat de la Santíssima Laura de la Trinitat i Sant Sergi és una de les obres d'art més importants de la pintura russa del segle XV, l'estudi del qual dóna motius per celebrar l'aparença estilística de tota una època. Per al monestir de la catedral de la Trinitat, el cèlebre pintor d'icones rus Andrei Rubliov va crear "La Santíssima Trinitat", i avui dia aquesta famosa obra es pot veure a la Galeria Tretyakov a Moscou.

Al campanar de Laura de la Trinitat i Sant Sergi es troba la campana cristiana més gran del món amb un pes de 72 tones. Des de 1814 al territori del monestir està situada l'Acadèmia Teològica de Moscou, la institució d'educació superior més antiga de Rússia, fundada el 1685.

Avui dia el monestir segueix exercint un paper especial a la vida de l'església ortodoxa russa. Laura de la Trinitat i Sant Sergi guarda les relíquies dels sants. Cada dia visiten el monestir milers de pelegrins, per als quals es realitzen diàriament tres Divines Litúrgies.

La trobada es farà en línia, en rus i amb traducció simultània al castellà.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

19 de Maig
INSCRIPCIÓ