30 d’Abril
Les dones que van revolucionar el món de l'art i de la història
Segona part de la conferència en línia d'Olga Garibova
30 d’Abril
Les dones que van revolucionar el món de l'art i de la història
Segona part de la conferència en línia d'Olga Garibova
30 d’Abril
Horaris:
18.00 – 19.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

La dona en la seva feblesa és la força més poderosa.

Henry Rider Haggard, ‘Cleopatra’


El 30 d’abril a les 18:00 hores us convidem a la segona part de la conferència en línia “Les dones que van revolucionar el món de l'art i de la història”. L'autora i presentadora és la crítica i autora de nombrosos articles sobre la història del teatre, professora, productora i directora Olga Garibova.

En diferents moments de la història podria semblar que la civilització masculina havia assolit un control absolut sobre la dona. Però en el més profund de l'ànima, els temibles governants sempre experimentaven una certa por mística davant els encants de les seves "vencudes". Fràgil i dependent a primera vista, la dona era capaç de manar i sotmetre a l'esclavitud espiritual i física, imposant la seva voluntat.

Creant o destruint ciutats i pobles, són les dones les que sovint determinaven els destins de les nacions senceres. La seva bellesa, encant i intel·ligència quedaven plasmats en marbre, en els llenços dels grans artistes, en cançons, en llegendes i en llibres de tots els temps. Les dones eren adorades i venerades, però alhora eren temudes, odiades, declarades bruixes i cremades a la foguera.

Quants noms coneixem de dones importants que van canviar la nostra història: Lilith, Eva, Dalila, Judit, Circe, Helena, Frina, Cleopatra, la princesa Olga, Joana d'Arc, Isabel I, Caterina la Gran, Mata Hari, Eva Perón, Margaret Thatcher... Aquesta llista es podria continuar i continuar. Però el que és especialment interessant és que totes aquestes belles i valentes heroïnes, tot i ser tan diferents, comparteixen el desig de ser independents en judici i accions, ser capaces d'assumir el pes de la responsabilitat i afirmar la seva voluntat.

Durant la nostra pròxima conferència no només es parlarà de les dones més destacades que van canviar el món i la seva imatge que va ser plasmada en l'art, sinó també de aquelles que van ser creades en la imaginació d'escriptors, artistes, escultors i directors. Algunes d'elles estaven destinades a sortir de les pàgines i els llenços per canviar les nostres vides i determinar en elles tants aspectes que, a vegades, les imatges reals empal·lideixen i retrocedeixen a l'ombra de la fantasia.

La trobada es farà en línia, en rus, amb la traducció simultània al castellà.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

30 d’Abril
INSCRIPCIÓ