9 d’Abril
Les flors a la literatura mundial
Una sèrie de conferències dedicada al 300è aniversari de la SPbSU
9 d’Abril
Les flors a la literatura mundial
Una sèrie de conferències dedicada al 300è aniversari de la SPbSU
9 d’Abril
Horaris:
18.00 – 19.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

Van recollir les flors daurades. Les flors que inundaven el món portaven el camp als carrers de maons cridaven suament a les finestres dels soterranis i es movien difonent l'esclat i el llambreig del sol fonent.

Ray Bradbury, "El vi de l'estiu"

El 9 d’abril a les 18:00 hores la Fundació Cultural ‘CdR a Barcelona’ i la Universitat Estatal de Sant Petersburg us conviden a la conferència en línia ‘Les flors a la literatura mundial’.  La conferència serà impartida per la doctora en Filologia, Svetlana Gorkovskaya.

Les imatges de les flors han acompanyat la literatura mundial des dels seus inicis. En termes de freqüència d'ús i diversitat, les imatges florals només es poden comparar amb les imatges relacionades amb el món de la fauna.

Les flors estan representades en la literatura en dues qualitats principals. En primer lloc, hi ha les flors reals que apareixen als llibres, que expliquen al lector com cultivar jardins, fer guirnaldes, muntar rams, o relaten els matisos de la botànica i l'herborització. D'altra banda, es poden trobar flors metafísiques, que representen símbols culturals, metonímies, components de metamorfosis o part d'una figura retòrica.

Durant la nostra conferència parlarem sobre les flors literàries més populars, presents tant en la literatura antiga com en la contemporània. Descobrirem què són els "florilegis", parlarem de les imatges florals i d'altres fenòmens, a més d'aprendre a entendre el llenguatge de flors.

Sobre la ponent

Svetlana Gorbovskaya, doctora en Filologia, professora associada del Departament de Llengua Francesa de la Universitat Estatal de Sant Petersburg, autora de les monografies: "La floració a la literatura francesa del segle XIX" (Universitat Estatal de Sant Petersburg, 2017), "L'abisme multifacètic: formació d'una nova paradigma del motiu de la planta a la literatura francesa del segle XIX" (Néstor-Història, 2021) i "Inspirats per la rosa" (Universitat Estatal de Sant Petersburg, 2023).

La conferència, que es durà a terme com a part de la celebració del 300è aniversari de la primera universitat a Rússia, es realitzarà en línia, en rus i amb traducció simultània al castellà.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

9 d’Abril
INSCRIPCIÓ