9 de Març
Les màgiques veus dels violins de Cremona
Concert de violí, viola i piano
9 de Març
Les màgiques veus dels violins de Cremona
Concert de violí, viola i piano
9 de Març
Horaris:
19.00 – 20.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

Si cada ciutat tingués el seu propi so, Cremona, sens dubte, sonaria com un violí. Des de fa segles, aquesta petita ciutat del nord d’Itàlia és coneguda per tots els amants de la música: hi van viure i fabricar els seus instruments destacats lutiers, com Nicolo Amati,  Guarneri del Gesù, Antonio Stradivari. Aquests mestres van aconseguir perfeccionar l’estructura del violí, i els instruments de Stradivari van cantar amb el timbre belcanto, aproximant-se a la veu  humana.

I, encara que els noms d’aquests genis han passat a la història, les seves creacions úniques encara segueixen “vives”: al món musical encara es considera que els millors violins neixen a Cremona. Els seus creadors són hereus d’una tradició antiga i, any rere any, segueixen descifrant el misteri “de la veu particular” dels instruments màgics de Stradivari i Guarneri del Gesù.

El 9 de març a les 19.00 hores Casa de Rússia a Barcelona té el plaer de convidar-vos a una vetllada musical i literària única, durant la qual no només es podràn escoltar les obres de Bach, Fiocco, Handel, Halrvorsen i Veracini interpretades per Oksana Solovieva (violí), Alexandros Halapsis (violí i viola) i Josep Buforn i Galan (piano), sinó que també coneixereu els famosos violins de Cremona i podreu fer preguntes al seu creador, el mestre Andrea Schudtz!

Andrea Schudtz és un famós lutier, restaurador, expert i guanyador de concursos internacionals . Els seus primers passos els va donar al taller del seu pare, Pavel Schudtz, famós lutier i expert en restauració d’instruments antics d’arc. Quan era petit, Andrea va tenir l’oportunitat de veure instruments singulars, gaudir de la bellesa del seu so i conèixer la seva ànima.

El seu primer violí el va fer quan tenia tan sols 12 anys, i amb 15 va arribar a ser el participant més jove del Concurs Internacional Chaikovski per a lutiers, on va guanyar el primer premi. Al 1995, Andrea Schudtz es va graduar a l’Institut d’Instrucció Superior de Luteria Stradivari. Després va obrir el seu propi taller de creació i restauració d’instruments. En la seva obra, el mestre Schudtz està treballant sobre un projecte molt gran i impressionant: una sèrie anomenada “Música de las esferas”. Tots els instruments de la sèrie són “còpies” dels models fets per famosos lutiers de segles passats, complementant-les amb les seves idees. Els violins creats per Andrea són molt coneguts i populars a tot el món; a Grècia hi ha una orquestra de cambra que toca exclusivament els seus instruments.

El concert del 9 de març serà interpretat pel músics Oksana Solovieva (violí), Alexandros Halapsis (violí i viola) i Josep Buforn i Galan (piano). Oksana Solovieva ha treballat com a professora de violí i música de cambra a l'ESMUC, al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona i al Conservatori Superior de Saragossa. Actualment forma part de l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu de Barcelona i cursa el seu doctorat a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Alexandros Halapsis és el director de l'Orquestra de Cambra Bios d'Atenes, director artístic del Festival Internacional de Música Zeus de Grècia, professor als principals conservatoris d'Atenes i el fundador del quartet de cordes Quattro Elementi, que toca instruments, creats pel destacat mestre del nostre temps, Andrea Schudtz. El pianista Josep Buforn i Galan va treballar amb diversos famosos artistes i orquestres simfòniques de Catalunya, així com va col·laborar amb certàmens i festivals internacionals, entre els quals cal destacar el Concurs Tenor Viñas i el festival Castell de Peralada. Ha estat pianista acompanyant de l'Orfeó Català i del Cor del Gran Teatre del Liceu.

Programa:

G. Handel - J. Halvorsen

Passacaglia

violí i viola (Oksana Solovieva i Alexandros Halapsis)

J--H. Fiocco

Pièces de clavecin, Op. 1, Allegro

violí i piano (Oksana Solovieva i Josep Buforn i Galan)

J. C. Bach - M. Casadesus

Adagi del concert de viola

viola i piano (Alexandros Halapsis i Josep Buforn i Galan)

F. M. Veracini

Llarg en fa# minor

violí i piano (Oksana Solovieva i Josep Buforn i Galan)

F. Kreisler

Preludi i Allegro

violí i piano (Alexandros Halapsis i Josep Buforn i Galan)

M. Ponce - J. Heifetz

Estrellita

violí i piano (Oksana Solovieva i Josep Buforn i Galan)

I. Frolov

Divirtimento

dos violins i piano

El concert comença a les 19:00 hores. Us preguem arribar-hi amb uns 10-15 minuts d’antelació.

Entrada: 15 €

Comprar entrades

Us hi esperem el 9 de març en aquest concert únic!

9 de Març
INSCRIPCIÓ