26 de Maig
Les residències d'estiu de la família Benois
Cicle de conferències sobre l’art
26 de Maig
Les residències d'estiu de la família Benois
Cicle de conferències sobre l’art
26 de Maig
Horaris:
18.00 – 19.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

Quines dinasties artístiques mundialment famoses coneixeu? La veritat és que no n'hi ha gaires, fins i tot es podria dir, que n'hi ha molt poques. I un lloc especial entre elles l’ocupa la família Benois, d'origen francès. A Rússia aquesta família estrangera es va convertir en una dinastia que ens va regalar tota una constel·lació d'arquitectes, pintors, escultors, compositors i altres artistes talentosos.

El 26 maig a les 18:00 hores us convidem a la conferència en línia “Les residències d'estiu de la família Benois”, durant la qual podreu descobrir els dos-cents anys d'història de la dinastia artística més gran de Sant Petersburg. L'autora i presentadora és Evgenia Petrasheny, membre de la junta de la Unió d'Arquitectes de Sant Petersburg, professora titular al Departament de Disseny de la Universitat Estatal de Sant Petersburg i arquitecta en cap i cofundadora de l'Oficina d'Arquitectura de “Els successors de Benois”.

El fundador de la dinastia i el representant més destacat va ser el professor d'arquitectura Nikolai Leontyevich Benois, arquitecte en cap de Peterhof i els teatres imperials. A la dinastia Benois també pertanyen els representants més brillants de la cultura russa, molts dels quals han guanyat fama mundial: Nikolai, Aleksander, Albert i Leontiy Benois, Zinaída Serebriakova, Nikolai i Yevgueni Lanseré.

A finals del segle XIX, a la costa sud del Golf de Finlàndia, els representants de la intel·lectualitat artística i empresarial de Sant Petersburg van començar a comprar terrenys per a la construcció de cases d'estiu. Així van aparèixer les famoses residències de la família Benois, que fins al 1917 formaven part del poble Bobylskaya. Després de la revolució i la nacionalització, aquestes increïblement belles construccions es van convertir en el sanatori per a treballadors de l'educació. Les cases de fusta van sobreviure a la guerra, però actualment tan sols trobarem dos d'edificis del famós poble,  i en mal estat.

Avui dia està previst restaurar les cases restants i utilitzar-les com a base creativa de la Facultat d'Arts de la Universitat Estatal de Sant Petersburg. L'objectiu del projecte és recrear els valors i les tradicions dels famosos estiuejants de Peterhof i donar a aquests centenaris monuments d'arquitectura una nova vida com a residència d'art interdisciplinari de la Universitat de Sant Petersburg.

La conferència es durà a terme com a part de la celebració del 300è aniversari de la primera universitat a Rússia.

La trobada es realitzarà en línia, en rus i amb traducció simultània al castellà.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

26 de Maig
INSCRIPCIÓ