12 de Maig
L'illa
Projecció de la pel·lícula de Pavel Lungin
12 de Maig
L'illa
Projecció de la pel·lícula de Pavel Lungin
12 de Maig
Horaris:
19.00 - 21.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

El 12 de maig a les 19 hores el Cineclub de Casa de Rússia us convida a veure la projecció de la pel·lícula "L'illa" del director Pavel Lungin. Al 2007, la pel·lícula va rebre sis premis “Nika” i sis premis “Àguila daurada” (“Zolotói oriol”), incloent el premi a la “Millor Pel·lícula de l'Any”.

La pel·lícula està ambientada durant la Segona Guerra Mundial. Un vaixell de patrulla alemany captura una barcassa en què serveixen dos camarades, Tíjon i Anatóliy. Tractant de salvar la seva vida, Anatóliy dispara a Tíjon, de manera que els soldats alemanys deixen al traïdor a la barcassa minada, poc després d’això, explota. Anatóliy se salva gràcies als monjos que troben el seu cos mal ferit a la costa de l'illa.

Anys més tard, Anatoliy esdevé un ancià venerable amb el do de la curació, a qui la gent va a demanar-li ajuda. Sentint la proximitat de la seva mort, l'ancià Anatoliy és turmentat pel pecat de traïció comès per ell durant la guerra, sense tan sols sospitar que aviat trobarà el perdó.

La pel·lícula sobre el pecat, la fe i la naturalesa del miracle va tenir un gran impacte en els espectadors.  Segons el bisbe Ignasi, molta gent va acudir a l'església després de veure “L'illa”. Així mateix el protagonista del film que va interpretar el paper de l'ancià Anatóliy, Piótr Mamónov, va arribar a rebre visites de malalts que venien a demanar-li curació.

La pel·lícula es projectarà a la Casa de Rússia en rus amb subtítols en castellà.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

La Fundació Benèfica Casa de Rússia és una plataforma independent i oberta a tothom, un vincle entre la cultura russa i espanyola. Pots donar suport a la Fundació a través d'aquest enllaç o el mateix dia de l'esdeveniment a la Casa de Rússia.

Any d’estrena: 2006

País: Rússia

Gènere: drama

Director: Pavel Lungin

Guió: Dmitry Sóbolev

Operador de càmera: Andrey Zhegàlov

Compositor: Vladimir Martynov

Duració: 112 min.

Repartiment: Piótr Mamónov, Viktor Sukhorúkov, Dmitry Dyuzhev, Yuri Kuznetsóv, Victoria Isàkova, Nina Usátova, Yana Esipóvich, Olga Demídova, Timoféy Tribúntsev i Alexey Zelénsky, entre d'altres.

Us esperem el 12 de maig al nostre Cineclub!

12 de Maig
INSCRIPCIÓ