27 de Juny
Literatura escandinava contemporània
Una sèrie de conferències dedicada al 300è aniversari de la SPbSU
27 de Juny
Literatura escandinava contemporània
Una sèrie de conferències dedicada al 300è aniversari de la SPbSU
27 de Juny
Horaris:
18.00 – 19.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

La literatura escandinava, com literatura nacional, té la seva pròpia tradició. La història dels víkings i les seves conquestes en certa mesura defineix el caràcter de la prosa, de vegades molt estricta als seus cànons, determinats per la mitologia. Es distingeix per les descripcions multifacètiques de la vida i la cultura dels seus pobles, així com de la seva història i les seves tradicions. La saga tradicional es remunta al passat, creant arquetips i símbols. La literatura escandinava contemporània continua amb els temes dels seus predecessors, però alhora es destaca per nous enfocaments i es coneix pels personatges originals, que solen trencar els estereotips i les expectatives dels lectors.

El 27 de juny a les 18:00 us convidem a la conferència en línia ‘Literatura escandinava contemporània’, al llarg de la qual parlarem sobre les obres d'escriptors com Erlend Loe, Selma Lagerlöf, Horace Engdahl, entre d'altres. La conferència serà impartida per la candidata a ciències filològiques Nina Shcherbak.

'La llegenda de Gösta Berling' de Selma Lagerlöf, autora del famós llibre 'El meravellós viatge de Nils Holgersson' i la primera dona a rebre el Premi Nobel de Literatura, va establir les bases del moviment del 'realisme màgic'. La pel·lícula homònima, basada en aquesta novel·la, va suposar el brillant començament de la carrera artística de la incomparable Greta Garbo.

Molts de vosaltres coneixeu el guionista i escriptor Erlend Loe per la seva icònica novel·la ‘Naiv. Super', que es va convertir en un bestseller a quinze països, i que utilitza el principi de narració cinematogràfica com una forma especial d'organitzar la narrativa. L'autor es distingeix pel seu estil d'escriptura concís i masculí, molt diferent de l’estil romàntic tan habitual.

L'escriptor, professor i historiador de la literatura escandinava Horace Engdahl i el seu relat 'L'home als ponts' de la col·lecció 'L'últim porc' no mostren tant la desesperació de l'home a la societat moderna com la capacitat de l'autor per acceptar l'existència de l'individu més comú i antipàtic i donar-li dret a existir en aquest món.

Nina Shcherbak, graduada en Màster d'Arts a Gran Bretanya, és professora al Departament de Filologia Anglesa i Lingüística Cultural de la Universitat de Sant Petersburg, escriptora i guionista. Shcherbak també és autora de programes de televisió científics, quinze monografies i llibres sobre lingüística, literatulogia, filosofia del llenguatge i literatura anglesa.

La conferència es durà a terme com a part de la celebració del 300è aniversari de la primera universitat a Rússia.

La trobada es realitzarà en línia, en rus i amb traducció simultània al castellà.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

27 de Juny
INSCRIPCIÓ