12 de Maig
Llegendes i secrets dels palaus russos
Conferència de Ramón Baiget Viale de Montebello
12 de Maig
Llegendes i secrets dels palaus russos
Conferència de Ramón Baiget Viale de Montebello
12 de Maig
Horaris:
18.00 – 19.30
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

Els de marbre i els d'ambre, reals i imperial, majestuosos i en miniatura: els palaus russos no són tan sols monuments arquitectònics, sinó també guardians silenciosos de les històries dels seus nobles habitants. I com que encara no podem viatjar lliurement, però trobem a faltar les aventures i les experiències màgiques en el nostre dia a dia, us convidem a un recorregut virtual pels complexos palatins més eminents ubicats al territori de Rússia.

El 12 de maig a les 18.00 hores a Casa de Rússia a Barcelona, el professor espanyol i membre de nombroses fundacions i comitès de protecció del patrimoni cultural Ramón Baiget Viale de Montebello impartirà una conferència sobre les principals residències dels emperadors i principats russos.

Visitareu el Gran palau de Tsaritsyno i el Palau Petrovski a Moscou; el Palau de Livadia a Crimea i el Palau de Vorontsov a Alupka. Descobrireu els plànols i les fotografies del palau de fusta del tsar Alexei Mikhailovich a Kolomenskoye i també visitareu els palaus del Kremlin de Moscou. Ramón Baiget Viale de Montebello us desvetllarà els secrets de les residències imperials com els palaus Tàuride, Mikhailovsky i el Palau de Pavlovsk de Sant Petersburg, i us ensenyarà tots els racons amagats del Palau Konstantínovski a Strelna i el Palau Imperial de Viatges a Tver.

La visita al Gran Palau de Peterhof, envoltat d'un parc únic amb fonts d'una bellesa increïble, i la visita al Palau de Catalina a Gátchina, un luxós regal de l'emperadriu al seu favorit Grigory Orlov, no deixarà indiferent a ningú.

Seria impossible imaginar aquesta conferència sense una visita al Palau de Catalina, ubicat al museu-reserva Tsarskoye Selo, on cada any acudeixen milers de turistes de tot el món per admirar la famosa Sala d'Ambar.

Tampoc oblidarem de l'antiga residència reial: el conjunt del parc i el palau Oranienbaum, que seria capaç de competir amb l'esplendor i la sofisticació del palau de Pere I a Peterhof.

Ramón Baiget Viale de Montebello, llicenciat en Dret, historiador, diplomat en heràldica i genealogia. Delegat a Catalunya de la fundació de Cases Històriques i Singulars, membre de Gaudí Research Institute, Chairman del Comitè Internacional de la Hispanic Society of America. Professor espanyol especialitzat en la història de Rússia.

La trobada tindrà lloc a Casa de Rússia, en castellà.

Preu de la conferència: 10€

12 de Maig
INSCRIPCIÓ