24 de Maig
“Lope de Vega, Tirso de Molina, Pedro Calderón de la Barca”
Del cicle de conferències "L'època més màgica de l'art espanyol"
24 de Maig
“Lope de Vega, Tirso de Molina, Pedro Calderón de la Barca”
Del cicle de conferències "L'època més màgica de l'art espanyol"
24 de Maig
Horaris:
18.00 – 19.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

El 24 de maig a les 18.00 hores, en el marc del cicle de conferències “L'època més màgica de l'art espanyol”, parlarem dels poetes i dramaturgs Lope de Vega, Tirso de Molina i Pedro Calderón de la Barca. Com van aconseguir fer-se tan populars als segles XVI i XVII, ja que la majoria de la gent d'aquella època no sabia llegir? Ho descobrirem al llarg de la conferència impartida pel professor Vidmantas Silyunas, doctor en Història de l'Art i Artista d'Honor de la Federació de Rússia, Cap del Departament de l'Escola-Estudi Mkhat (Teatre d'Art de Moscou), i cavaller de l'Ordre del Mèrit Civil.

El paper important en l'obra del dramaturg, poeta i prosista espanyol Lope de Vega el té en la recerca de l'equilibri entre allò ideal i allò autèntic. L'escriptor ha viscut la guerra, per la qual cosa l'heroisme per a ell no era un somni per assolir, sinó una realitat ben coneguda. De les dues mil obres de teatre que va escriure, fins al dia d'avui tan sols ens han arribat 426. En elles l'autor ha pogut combinar audaçment elements de la comèdia i la tragèdia, abandonant el principi de tres unitats -lloc, temps i acció- creant així un nou tipus de teatre clàssic espanyol.

El dramaturg espanyol Tirso de Molina (pseudònim del monjo Gabriel Téllez) es va fer molt popular gràcies a la comèdia “El burlador de Sevilla i convidat de pedra”, en què per primera vegada apareix Don Juan, el personatge que ha vingut per quedar-se a la cultura mundial per sempre. El desencant dels ideals humanistes, la percepció de la vida com una il·lusió, l'apel·lació a la religió, tot això ho utilitza Tirso de Molina a les seves obres, seguint la tradició del teatre renaixentista de Lope de Vega.

Mística i humor, lògica fèrria i passió ardent. Perfeccionant la fórmula de Lope de Vega, Pedro Calderón de la Barca transformarà l’obra en un fastuós espectacle barroc. El gènere de l'escriptor es distingeix per la presència de la metàfora, el llenguatge poètic viu i els diàlegs i monòlegs clarament construïts. Calderón esdevindria l'últim dramaturg significatiu del Segle d'Or a Espanya.

La trobada es farà en línia, en rus i amb traducció simultània al castellà.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

24 de Maig
INSCRIPCIÓ