22 d’Abril
Marcs florals per a imatges religioses i retrats seculars: bellesa plena de significat
Una sèrie de conferències dedicada al 300è aniversari de la SPbSU
22 d’Abril
Marcs florals per a imatges religioses i retrats seculars: bellesa plena de significat
Una sèrie de conferències dedicada al 300è aniversari de la SPbSU
22 d’Abril
Horaris:
18.00 – 19.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

Què és la floriografia i per a què serveix aquest mitjà de comunicació criptogràfic? A l'època victoriana, el llenguatge de les flors s'utilitzava per parlar dels sentiments que no es podien expressar obertament. Us agradaria poder entendre els secrets florals i els missatges encriptats?

El 22 d’abril a les 18:00 hores la Fundació Cultural ‘CdR a Barcelona’ i la Universitat Estatal de Sant Petersburgo us conviden a la conferència en línia ‘Marcs florals per a imatges religioses i retrats seculars: bellesa plena de significat’. La conferència serà impartida per Ekaterina Skvortsova, la candidata en Història de l'Art i professora associada del Departament d'Història de l'Art Rus de la Universitat Estatal de Sant Petersburg.

L'emmarcat de flors és un motiu decoratiu sorprenent que sovint es troba a la pintura religiosa del segle XVII. Durant la nostra conferència coneixerem l'origen d'aquesta tradició floral, les seves característiques artístiques i els enfocs per a la seva interpretació. També parlarem sobre el marc floral en el retrat secular en l'art europeu i rus dels segles XVII-XVIII, un tema que fins fa poc ha romàs sense explorar.

És possible descodificar els significats simbòlics dels colors als marcs i composicions? Què tenen en comú la Verge Maria i la diosa pagana Ceres? Com pot simbolitzar una orangerie el poder del monarca? Trobarem respostes a aquestes i moltes altres preguntes durant la nostra propera trobada.

Sobre la ponent

La tesi doctoral d'Ekaterina Skvortsova, escrita el 2012, va estar dedicada a l'obra dels artistes anglesos John Augustus Atkinson i James Walker en el context de les relacions artístiques rus-angleses a finals del segle XVIII i principis del XIX. Després de la defensa, Ekaterina Skvortsova continua les seves investigacions del segle XVIII des de la mateixa perspectiva: examina l'art rus en la seva relació amb l'art d'Europa Occidental. No obstant això, ara les seves investigacions estan dedicades principalment a la representació en l'art del sobirà i la història nacional. L'autora de la conferència ha actuat com a directora de projectes de subvencions a la Fundació Científica Russa i és guanyadora del Premi Científic del Govern de Sant Petersburg i del Centre de Ciència de Sant Petersburg de E.R. Dashkova per a joves científics el 2020.

La conferència es durà a terme com a part de la celebració del 300è aniversari de la primera universitat a Rússia.

La trobada es realitzarà en línia, en rus i amb traducció simultània al castellà.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

22 d’Abril
INSCRIPCIÓ