2 de Juny
Massa a prop
Projecció de la pel·lícula de Kantemir Balàgov
2 de Juny
Massa a prop
Projecció de la pel·lícula de Kantemir Balàgov
2 de Juny
Horaris:
19.00 – 21.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

El 2 de juny a les 19 hores el Cineclub de Casa de Rússia us convida a veure la projecció del primer llargmetratge Massa a prop dirigit per Kantemir Balàgov. Pel·lícula basada en una història real, a la que hi participen tant els actors professionals com els habitants de la ciutat de Nálchik (Caucas Nord), la terra natal del director, on va tenir lloc el rodatge de l'obra.

La pel·lícula explica la història d'una família que vivia a la ciutat de Nálchik en els anys 90. El personatge principal, Ilana, és una noia amant de la llibertat i una adolescent difícil. Es nega a casar-se amb el noi d'una família benestant, treballa al taller de reparació d'automòbils i està sortint amb un jove que no li agrada als seus pares. Però en el moment més difícil per a la família, Ila resulta ser l'única persona capaç de sacrificar-se per salvar els seus éssers estimats.

“Aquesta pel·lícula tracta de les ganes de ser lliure de guetos, estereotips i categories. És a dir, ser lliure de l'estratificació social, de l’autoidentificació nacional o religiosa, i fins i tot de la família i la llar, quan hi comença a faltar l'aire”, va escriure sobre la pel·lícula el crític de cinema Anton Dolin.

La pel·lícula "Massa a prop", creada per Kantemir Balágov als vint-i-sis anys -resen graduat a l'estudi Kabardino-Balkària d'Alexander Sokurov-, va ser presentada al programa “Una mirada especial” del Festival de Cinema de Cannes i va ser destacada pel seu president Thierry Frémaux.

La pel·lícula es projectarà a la Casa de Rússia en rus amb subtítols en castellà.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

La Fundació Benèfica Casa de Rússia és una plataforma independent i oberta a tothom, un vincle entre la cultura russa i espanyola. Pots donar suport a la Fundació a través d'aquest enllaç o el mateix dia de l'esdeveniment a la Casa de Rússia.

Any d’estrena: 2017

País: Rússia

Gènere: drama

Director: Kantemir Balàgov

Guió: Kantemir Balàgov, Anton Yarush

Operador de càmera: Artem Emelyanov

Compositor: Andrey Nikitin

Duració: 118 min.

Repartiment: Daria Zhovner, Olga Dragunova, Artem Tsypin, Nazir Zhukov, Veniamin Katz, Anna Levit, Ekaterina Zarkh, Andrey Natotsinsky, Anna Kraichik, Alexander Gofman, entre d'altres.

Us esperem el 2 de juny al nostre Cineclub!

2 de Juny
INSCRIPCIÓ