30 de Juny
“Mijaíl Glinka i Igor Stravinski: similituds i diferències entre dos grans compositors”
Una sèrie de conferències dedicada al 300è aniversari de la SPbSU
30 de Juny
“Mijaíl Glinka i Igor Stravinski: similituds i diferències entre dos grans compositors”
Una sèrie de conferències dedicada al 300è aniversari de la SPbSU
30 de Juny
Horaris:
18.00 – 19.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

El 30 de juny a les 18:00 hores us convidem a una conferència en línia dedicada a Mijaíl Glinka i Igor Stravinski, destacats compositors que es van graduar a la Universitat Imperial de Sant Petersburg. La conferència estarà a càrrec de Galina Zhukova, pianista, professora associada de la Facultat d'Arts de la Universitat Estatal de Sant Petersburg, directora del programa educatiu “Cant Acadèmic”.

Mijaíl Glinka i Igor Stravinski. Què uneix aquests dos grans noms, a més del clixé de "gran compositor rus"?

Glinka i Stravinski posseïen un excel·lent sentit de la forma i certa aristocràcia en la composició. Tots dos són perfeccionistes i innovadors, les obres dels quals es caracteritzen per una profunda base nacional del llenguatge musical, facilitat i naturalitat en el domini de l'esperit d'altres cultures i èpoques. El que Glinka i Stravinski també tenen en comú és l'amplitud de l'espectre del discurs musical: les seves obres mestres no són tan fàcils d'interpretar i percebre.

"Per mi, com a pianista apassionada pel gènere de la transcripció per a piano de la música de ballet, és interessant rastrejar les similituds i diferències dels compositors en l'encarnació de la idea de dansa, moviment i ritual", diu Galina Zhukova.

Una enquesta de músics professionals de la revista BBC Music va considerar que Stravinski és el segon compositor més influent de la història, només superat pel mateix Bach.

Sovint es considera que Glinka i Stravinski són més coneguts com a persones que les seves obres. Aquesta és una afirmació molt controvertida i un desafiament per als músics, que els impulsa a interpretar obres de compositors amb més freqüència i de manera més reflexiva. I hi ha suficients raons per fer-ho: el 2022 es compliran 140 anys del naixement de Stravinski, i el 2024 se celebraran 220 anys del naixement de Glinka. Mentrestant, la nostra conferència es durà a terme com a part de la celebració del 300è aniversari de la Universitat Estatal de Sant Petersburg, la primera universitat a Rússia.

La trobada es farà en línea, en rus i amb traducció simultània al castellà.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

30 de Juny
INSCRIPCIÓ