9 de Juny
“Monestir de Savvino-Storozhevsky”
De la sèrie de conferències “Monestirs de Moscou i de la seva regió”
9 de Juny
“Monestir de Savvino-Storozhevsky”
De la sèrie de conferències “Monestirs de Moscou i de la seva regió”
9 de Juny
Horaris:
18.00 – 19.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

A tres quilòmetres de Zvenigorod, a la confluència del riu Storozhka amb el riu Moscou, es troba un monestir la història del qual està indissolublement relacionada amb el destí del seu fundador, Savva Storozhevsky, un dels primers deixebles de Sant Sergi de Radonezh. El ben conservat conjunt arquitectònic d'aquest antic monestir, fundat el 1398, continua sent un lloc que guarda la història centenària de Rússia i atrau anualment milers de pelegrins i turistes.

El 9 de juny a les 18:00 hores, en el marc de la sèrie de conferències en línia “Monesteris de Moscou i de la seva regió”, visitarem el Monestir Savvino-Storozhevsky, el santuari més important de la regió de Zvenigorod, que va ser el lloc de pregària favorit de molts tsars russos, i en particular, d’Ivan IV el Terrible, la seva esposa Anastasia Romanovna i el seu fill Fyodor. La conferència serà impartida per María García, arquitecta, dissenyadora i art-manager de Casa de Rússia.

El conjunt arquitectònic del Monestir Savvino-Storozhevsky inclou la Catedral de la Nativitat de la Mare de Déu, l'Església de la Transfiguració del Senyor amb un campanar i l'Església de la Trinitat. Fins avui s'han conservat fragments dels primers murals del temple, que daten del segle XV i pertanyen als pintors del cercle d'Andrei Rublev.

El monestir va adquirir el seu aspecte actual el 1650. Per ordre del tsar Alexei Mijailovich Romanov, va començar el segon període significatiu en la història de la construcció del conjunt arquitectònic. El tsar va triar el monestir com a residència i va iniciar la construcció de les estances reials i el palau de la zaritza. Avui dia, a les habitacions de l'emperadriu, els visitants poden veure els interiors de les cambres dels boiars, així com mobles, vaixelles, teles, joieria femenina del segle XVII i estufes de rajoles reformades.

En diverses èpoques, el Monestir Savvino-Storozhevsky va ser visitat per les emperatrius Elizaveta I i Catalina II, l'emperador Nicolau I i Alexandre II. No us sembla curiós veure amb els vostres propis ulls els monuments que fa uns segles van veure els grans governants russos? Les meravelles de la història, ni més ni menys.

La trobada es farà en línia, en rus i amb traducció simultània al castellà.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

9 de Juny
INSCRIPCIÓ