27 de Gener
"Nicolau I i la seva època"
Una sèrie de conferències sobre la història de Rússia
27 de Gener
"Nicolau I i la seva època"
Una sèrie de conferències sobre la història de Rússia
27 de Gener
Horaris:
18.00 – 19.00
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

Estimats amics!

El 27 de gener a les 18.00 hores Casa de Rússia a Barcelona i la Universitat Estatal de Sant Petersburg us conviden a participar en la conferència en línia "Nicolau I i la seva època", la quarta d'una sèrie de conferències sobre la història de Rússia. La conferència estarà a càrrec de Leonid Vyskochkov, doctor en Ciències Històriques i professor del Departament d'Història de Rússia des de l'Antiguitat fins al segle XX.

Qui és Nikolai Palkin?

El emperador rus Nicolau I, que va governar durant menys de trenta anys des de novembre de 1825 fins a febrer de 1855, va donar el nom a tota una època. L'era de Nicolau I va començar amb la supressió de l'aixecament decembrista a la Plaça del Senat a Sant Petersburg i el sud d'Ucraïna, i va acabar amb la mort de l'emperador durant la Guerra de Crimea (1853-1856), que es va saldar amb una derrota per a Rússia. El regnat de Nicolau I a la historiografia russa sol retratar-se com una era d'estancament, i el mateix emperador és recordat com a "Nikolai Palkin" o "el gendarme d'Europa". A la nova història apareixen les avaluacions més adequades tant de la personalitat de l'emperador com de les seves polítiques. Com era Nicolau I com a persona i com a sobirà d'un imperi?

Leonid Vyskochkov, doctor en Ciències Històriques, empleat associat de l'Institut d'Història de l'Acadèmia de Ciències de Rússia de Sant Petersburg, especialitzat en la història de Rússia a finals del segle XVIII i la primera meitat del segle XIX. Els seus principals interessos de recerca inclouen la història de la dinastia Romanov, el regnat dels emperadors Pau I, Alexandre I i Nicolau I, així com la cort imperial russa i la història de la vida quotidiana. Leonid Vyskochkov és autor de més de 200 publicacions, entre les quals hi ha monografies com "Nicolau I: l'home i el tsar", "La vida quotidiana i les festes de la cort imperial" i “Nicolau I i la seva època, i assajos sobre la història de Rússia al segon quart del segle XIX”. L'autor de la nostra futura conferència també és el compilador dels materials didàctics i educatius sobre la història de Rússia a finals del segle XVIII i la primera meitat del XIX: “Rússia a la vora dels segles. El regnat de Pau I. 1796-1801”, entre d'altres.

La trobada es realitzarà online en rus amb traducció simultània al castellà.

Participació gratuïta amb inscripció prèvia.

27 de Gener
INSCRIPCIÓ