8 de Febrer
Nit de carnaval
Projecció de la pel·licula d’Eldar Ryazanov
8 de Febrer
Nit de carnaval
Projecció de la pel·licula d’Eldar Ryazanov
8 de Febrer
Horaris:
19.00 – 20.30
Telèfon:
+34 691 15 39 83
Direcció:
Carrer de Josep Anselm Clavé, 31,
08002 Barcelona
INSCRIPCIÓ

“Nit de carnaval” es va convertir en líder de taquilla el 1956. Segons molts crítics de cinema, aquesta comèdia musical es considera l’inici del desglaç al cinema soviètic. Després de l'estrena, moltes frases han esdevingut cites, la “Cançó de bon humor” i “Cinc minuts” van arribar a ser veritables èxits, i la molt jove protagonista Lyudmila Gurchenko es va convertir en una actriu molt popular.

El 8 de febrer a les 19.00 hores a la Fundació Cultural “CdR a Barcelona” tindrà lloc la projecció de la pel·lícula “Nit de carnaval”, el primer musical soviètic i el debut del llegendari director rus Eldar Ryazanov. El 1957, la pel·lícula va rebre un diploma al Festival Internacional de Cinema d'Edimburg i el 1958 va guanyar el primer premi al Festival de Cinema de la Unió Soviètica a Moscou.

Els joves treballadors de la Casa de la Cultura estan preparant un programa musical creatiu per celebrar la nit de Cap d'Any amb una orquestra de jazz i números de circ, però el director Serafim Ogurtsov intenta interferir amb les seves idees, proposant com el número principal una presentació sobre la vida a Mart. Els joves decideixen fer servir l'astúcia per esquivar el responsable i evitar que arruïni una veritable festa de Cap d'Any.

Sabeu que la “Nit de carnaval” podria no haver arribat a les pantalles? Durant el rodatge de la pel·lícula, moltes escenes van tenir diverses versions i es van filmar repetidament, això va provocar un sobreús de la cinta per un milió de rubles, per la cual cosa Ryazanov gairebé va ser acomiadat. Eldar Alexandrovich només es va salvar pel fet que el famós director soviètic Mikhaïl Romm va apreciar molt el material que va veure. Després de l'estrena, tots es van oblidar de pensar en aquest desagradable incident, perquè “Nit de carnaval” s'ha convertit en una de les comèdies de Cap d'Any més populars i en un veritable símbol de la seva època.

La pel·lícula es projectarà a la Fundació Cultural CdR a Barcelona en rus amb subtítols en castellà.

Entrada lliure.

Participació amb inscripció prèvia.

Sobre la pel·lícula

Estrena: 1956

País: l'URSS

Gènere: comèdia, musical, melodrama

Director: Eldar Ryazanov

Guió: Boris Laskin, Vladimir Polyakov

Càmera: Arkady Kaltsatiy

Compositor: Anatoly Lepin

Repartiment: Igor Ilyinsky, Lyudmila Gurchenko, Iuri Belov, Georgy Kulikov, Sergei Filippov, Olga Vlasova, Andrey Tutyshkin, Tamara Nosova, Gennady Yudin, Vladimir Zeldin

8 de Febrer
INSCRIPCIÓ